Investiții imobiliare – ce trebuie știut

Pe o piață care oferă atât de multe oportunități de dezvoltare atât personală, cât și profesională, ideea unor investiții în imobiliare pare a fi piesa perfectă din puzzle. Deși sunt persoane care reușesc să își îndeplinească visurile fără a avea, de la început, informațiile necesare pentru a face, înțelept, investiții în imobiliare, cea mai sigură opțiune înainte de luarea oricărei decizii este informarea corectă. 

  • Evaluează dacă să cumperi sau nu o proprietate

Înainte de a lua decizia unei investiții, asigură-ți timpul necesar pentru a găsi proprietatea potrivită în care să investești. Apoi caută să te dezvolți prin a învăța tehnici de evaluare. Acestea te vor ajuta să determini cât de potrivită, sau nu, este acea proprietate asupra căreia te oprești. În mod normal, investitorii de succes vizitează imobilul, cercetează vecinătatea și acordă o atenție deosebită informațiilor provenite din analizele de piață ale concurenței. În final, compară prorpietăți și determină, pentru fiecare, potențialul profit pe care îl poți obține. 

  • Asigură-te că înțelegi exact modurile în care poți scoate profit din investițiile imobiliare

Circuitul financiar este un factor important atunci când trebuie să decizi asupra investițiilor în domeniul imobiliar. În mod obișnuit, investitorii iau în considerare profitul pe care l-ar putea câștiga dacă renovează, reabilitează sau reamenajează o proprietate în care au investit pentru a o pune la vânzare, în loc de a o închiria. De asemenea, ei cântăresc veniturile anuale în raport cu scăderea valorii inițiale a proprietății în care au investit, pentru a determina suma de bani pe care o datorează către stat, ca impozit. 

  • Capcanele împrumutului

Împrumuturile la bancă pot părea atrăgătoare și de nerefuzat. Nu oricine are posibilitatea să plătească cash sume mari de bani cum sunt costurile cumpărării unui imobil. Cu toate acestea, ele vin cu unele dezavantaje la care trebui să fii atent. Există riscul de a-ți limita viitorul financiar pentru că faci alegerea de a avea acum ceva care se traduce în dobânzi întinse pe mulți, prea mulți, ani. Trebuie să te asiguri că știi să gestionezi împrumuturi mari, dacă este cazul să o faci, dar încearcă, pe cât posibil, să eviți împrumuturile pe sume foarte mari de bani pentru a nu exista riscurile unor datorii greu de dus. 

  • Creditele ipotecare – factor important

Înțelegerea tipurilor de credite ipotecare disponibile și a beneficiilor, dar și a riscurilor acestora este un factor esențial în succesul investiției tale imobiliare. Fie că este vorba despre rate fixe, flexibile, fără dobândă sau fără avans, trebuie selectată opțiunea care aduce cele mai multe beneficii și care are riscuri ce nu periclitează viitorul tău financiar. Asta deoarece fiecare dintre ele are anumite riscuri. Spre exemplu, ratele flexibile se pot schimba după piața de capital, ceea ce presupune faptul că uneori pot fi mai mari, sau mai mici, iar tu trebuie să accepți să plătești ratele, așa cum sunt, până la finalizarea creditului. 

  • Construcții noi vs. construcții vechi

Construcțiile noi oferă, de obicei, un preț atractiv, opțiunea de a personaliza imobilul și amenajări moderne. În acest caz riscurile pot fi ca acel imobil să nu fie construit / finisat conform deadline-ului, costurile pot fi mărite și nu vei știi niciodată, de la început, potențialul cartierului nou construit. În comparație, proprietățile deja existente oferă un nivel ridicat de comoditate, acces facil, prețuri mai reduse. Nu este la îndemână opțiunea de personalizare a spațiului, la fel ca în cazul construcțiilor noi. 

 

A investi în domeniul imobiliar este o decizie importantă care îți poate aduce succes dacă deschizi ușa către informare. 

Piața imobiliară are multe elemente, detalii, reguli care, îți pot face alegerile mai ușoare, dacă știi cum să le cauți pe cele corecte și să lucrezi în favoarea lor. Pentru că și ele vor lucra pentru tine. Pe lângă banii investiți în imobiliare, este necesar să investești timp și efort. Cu toate acestea, succesul ce poate veni face ca răbdarea și timpul oferit, într-un astfel de domeniu, să merite pe deplin. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata