Autobuzele Otokar vor „invada” Bucurestiul in vara acestui an

Otokar, firma turceascu a castigat licitatia desfasurata de Primaria Capitalei si va livra 400 de autobuze noi, in cadrul unui contract de circa 100 de milioane de euro.

Gabriela Firea a adus la cunostinta luni castigatorul licitatiei pentru furnizarea de autobuze: este vorba despre asociarea OTOKAR EUROPE si OTOKAR Locomotive. Pretul contractului este de aproape 100 milioane euro. Urmeaza o perioada in care firmele care nu au fost selectate – Mercedes, Man Truck&Bus, Karsan, pot contesta rezultatul licitatiei.

Vor fi cumparate de Primaria Capitalei 320 de autobuze cu o lungime de 12 metri, 50 de autobuze mai scurte de aproximativ 10 metri, dar si 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri.

Potrivit caietului de sarcini, toate autobuzele trebuie sa aiba rampa mecanica pentru accesul persoanelor cu disabilitati, cat si instalatie de incalzire, ventilare si aer conditonat, atat pentru calatori, cat si pentru compartimentul soferului.

Autobuzele trebuie sa aiba instalate echipament de numarare a numarului de calatori (cu precizie de minim 99%), monitoare TFT/LED pentru informare si publicitate, dar si sistem de supraveghere video, interior-exterior.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata