Black Sea Oil & Gas primeşte investiții suplimentare de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Black Sea Oil & Gas SRL (“BSOG”), deținută în prezent de Grupul Carlyle, anunță că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare („BERD”) a devenit acționar minoritar în cadrul companiei şi va primi un loc în Consiliul de Administraţie al companiei în urma acestei investiții.

Tranzacția marchează un eveniment semnificativ pentru BSOG pe masură ce se apropie deluareadeciziei finale de a investi în proiectul deDezvoltare Gaze Midia („DGM”). DGM va consta în cinci sonde de producție offshore, un sistem de producție submarină a gazelor naturale, o platformă de producție maritimă, o conductă de transport a gazelor naturale, compusă dintr-o secţiune maritimăde 126km şi unape uscat,și o instalație de tratare a gazelor pe uscat.

Marcel van Poecke, directorul Carlyle International Energy Partners, a declarat: „Ne bucurăm să avem BERD în calitate de coacționar și să lucrăm împreună pentru a face față provocărilor pe care le va întâmpinaBSOG în procesul de punereîn producţie a zăcămintelor de gazenaturale în perioada următoare. Cu o poziţionare solidă pe piață și o experiență îndelungată în regiune, salutăm BERD ca partener care împărtășește viziunea noastrăasupra importanțeiproiectului DGM pentru dezvoltarea producției de gaze naturaledin sectorul românesc al Mării Negre în mod special,iar în sens mai larg pentru dezvoltarea activităților și infrastructurii energetice la nivel european”.

Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru România și Bulgaria, a adăugat: „Prin această tranzacție de referință, intenția noastră este de a sprijini dezvoltarea companiilor private de petrol și gaze din România. De asemenea suntem angajaţi în furnizarea de asistenţă Guvernului României pentru îmbunătățireacontinuăa cadrului legal și de reglementare privind operațiunile offshore de petrol și gaze naturale,astfel încât acesta să poată servi nevoile întregii industrii”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata