Elon Musk, tunelul hyperloop din Las Vegas să fie operațional din 2020

Elon Musk a anunțat într-un tweet, că speră că tunelul subteran din Las Vegas, destinat sistemului de transport hyperloop, va deveni operațional din anul 2020, transmite Reuters.

„Boring Co finalizează primul tunel comercial din Vegas, care va porni de la Las Vegas Convention Center până la Strip”, a scris antreprenorul.

Musk, CEO al SpaceX și Tesla, vrea să revoluționeze transportul urban, evitând ambuteiajele, cu ajutorul sistemului de tranzit numit „Hyperloop”. Proiectul Hyperloop constă în construirea unor tuneluri vidate destinate trenurilor cu levitaţie magnetică.

Compania a finalizat tuelul prototip, care este situat în Hawthorne, California, iar alte proiecte în curs de desfășurare includ The Chicago Express Loop și East Coast Loop, de la Washington DC la Baltimore.

În aprilie, Departamentul pentru Transporturi al SUA a emis un plan de evaluare a impactului asupra mediului pentru tunelul din Washington DC la Baltimore.

În iulie, Boring Co, compania care construiește tunelurile, a fost finanțată cu aproximativ 117 milioane de dolari, de 20 de investitori anonimi.

The Boring Company a fost înfiinţată în decembrie 2016 de către Elon Musk ca subsidiară a SpaceX. Ulterior, în 2018, compania a devenit independentă.

Sursa: Mediafax.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata