PNDL II: investiţii în infrastructura educaţională din Târgu Ocna

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, 16 martie, la Târgu Ocna (jud. Bacău), patru contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Contractele, în valoare de peste 18 milioane de lei, vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de învăţământ din oraş. Este vorba de construirea şi dotarea unui centru multifuncţional de tip creşă (2 milioane de lei), de modernizarea şi dotarea Colegiului Naţional „Costache Negri” (aprox. 10 milioane de lei), precum şi de reabilitarea, modernizarea şi dotarea a două grădiniţe: Piticot A (peste 3 milioane de lei) şi Piticot B (aproape 3,5 milioane de lei).

„La nivelul Guvernului, privim educația ca pe un factor strategic de dezvoltare. Educaţia a fost şi va rămâne un domeniu de interes major, mereu pe agenda publică şi care este o prioritate de guvernare. Investind în învăţământ, investim, de fapt, în copiii noştri şi în viitorul acestora. De aceea, contractele pe care le semnăm astăzi sunt extrem de importante pentru oraşul Târgu Ocna şi pentru judeţul Bacău, întrucât avem datoria să le asigurăm copiilor noştri accesul la un învățământ de calitate, în creşe, grădiniţe şi şcoli reabilitate şi modernizate”, a afirmat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Prin PNDL 2, MDRAP asigură finanţarea pentru 9.500 de obiective de investiţii, dintre care 2.500 de creşe şi grădiniţe şi 2.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar: „Acestea necesită efectuarea de lucrări pentru obținerea autorizațiilor de funcționare și pentru desfășurarea în bune condiții a procesului educațional.De asemenea, ne preocupă ca aceste unităţi de învăţământ să fie şi echipate corespunzător, cu mobilier școlar și dotări didactice moderne (aparatură de laborator, biblioteci)”, a precizat ministrul dezvoltării regionale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata