Proiect de 8,8 milioane de lei pentru realizarea unui parc destinat practicării ciclismului

In cadrul unui proiect cu fonduri europene de 8,8 milioane de lei, Primarul George Scripcaru a semnat contractul de finanţare pentru realizarea unui spaţiu multifuncţional de recreere şi sport destinat practicării ciclismului, a informat, miercuri, Biroul de presă al Primăriei Braşov.

„Este o perioadă grea şi complicată pentru toţi oamenii. Este adevărat că mare parte din atenţie şi din resurse le concentrăm pe lupta împotriva răspândirii coronavirusului, dar este cazul să ne gândim şi la ce vor face braşovenii după ce această perioadă va trece. De aceea am luat decizia ca toate investiţiile cu finanţare europeană nerambursabilă să se deruleze conform graficului. Este foarte important să realizăm aceste proiecte, pentru că ele înseamnă investiţii în creşterea standardului de viaţă pentru toţi cetăţenii Braşovului, (…) dar şi locuri de muncă noi”, a declarat, conform informării, primarul George Scripcaru.

Zona denumită „La Iepure” este destinata pentru crearea unui parc pentru practicarea ciclismului si face parte dintr-o serie de proiecte care au ca scop dezvoltarea transportului cu bicicleta ca alternativă, alături de transportul în comun, la autoturismul propriu.

Două dintre proiectele de finanţare, care au fost deja semnate, vizează amenajarea a două benzi dedicate pentru biciclete, care să lege mai multe cartiere ale Braşovului cu zona centrală, în timp ce realizarea noului parc, din zona „La Iepure”, are drept componentă principală dezvoltarea acestui tip de transport, însă vizează şi partea de învăţare, inclusiv a modului în care circuli pe o bandă de circulaţie în oraş, a precizat sursa citată.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata