4 sfaturi simple care te vor ajuta să-ți creezi o rutină de îngrijire a tenului

O rutină corectă de îngrijire este secretul unui ten radiant și sănătos. Fie că ai o piele problematică sau că ești norocoasa posesoare a unui ten impecabil, trebuie să urmezi câteva etape specifice pentru un ritual complet de înfrumusețare. 

Ți se pare dificil să transformi îngrijirea tenului într-un obicei de zi cu zi? Îți oferim câteva sfaturi care să te ajute!

 

     1. Optează pentru produsele potrivite

După o petrecere care a ținut până în zori demachierea ți se pare o adevărată corvoadă? Nu și dacă ai la îndemână produse eficiente, potrivite tenului tău! Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a-ți stabili o rutină constantă de îngrijire a tenului este să alegi cosmeticele adecvate nevoilor tale. Obișnuiești să te machiezi des și utilizezi produse de make-up foarte rezistente? Optează pentru un demachiant care îndepărtează chiar și machiajul waterproof. Din contră, ești adepta unui look natural? Folosește un gel de curățare spumant care elimină rapid urmele de murdărie și excesul de sebum acumulat pe durata zilei sau a întregii nopți, prevenind blocarea porilor. 

 

Alegerea unor produse de îngrijire dedicate tenului tău nu doar că îți va oferi rezultatele dorite, dar de asemenea va face ca rutina de beauty să devină una dintre cele mai plăcute activități pe care le ai. 

 

     2. Conștientizează efectele negative ale unei rutine deficitare

Deși niciun produs de îngrijire a tenului nu-ți poate promite tinerețea veșnică a pielii, cu siguranță o rutină corespunzătoare va preveni și ameliora multe dintre semnele care ne îmbătrânesc. Ridurile, acneea, petele pigmentare, cearcănele – toate acestea pot fi estompate prin folosirea zilnică a produselor de care tenul nostru are nevoie. În absența cremelor, serumurilor și altor cosmetice de acest gen, pielea noastră va avea de suferit. Curățarea, hidratarea și exfolierea tenului sunt doar câteva dintre etapele de îngrijire a pielii care oferă beneficii specifice acesteia. 

 

     3. Bucură-te de momente relaxante într-un salon de cosmetică  

Dacă vrei să dai un refresh ritualului tău de skincare, bucură-te, cel puțin ocazional, de momente relaxante într-un salon de cosmetică. Oricât de riguroasă ar fi rutina de îngrijire pe care o respecți cu sfințenie acasă, din când în când cel puțin tenul tău are nevoie și de extra-îngrijire. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, un gomaj profesional pentru curățarea profundă, un tratament pentru hidratare intensă sau un tratament facial cu laser pentru eliminarea imperfecțiunilor acestuia sunt doar câteva dintre serviciile pe care le vei găsi într-o clinică de înfrumusețare. 

 

     4. Fă schimb de experiențe cu prietenele tale 

Cu siguranță poți descoperi produse miraculoase pentru tenul tău dacă stai de vorbă cu prietenele tale! Invită-le așadar la un schimb de experiențe pe teme legate de skincare și petreceți împreună o seară a fetelor în care să vă răsfățați cu produse cosmetice alese pe sprânceană! Nu vă temeți să împărtășiți reciproc trucuri și sfaturi de îngrijire a tenului, poate chiar să încercați mostrele produselor primite la magazinele de profil. 

 

Nu este deloc dificil să ai un ten sănătos și frumos dacă îl îngrijești corespunzător. În plus, ținând cont de sfaturile noastre, îngrijirea pielii se va transforma într-un obicei zilnic foarte plăcut. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata