6 motive pentru care este bine să le spunem copiilor povești de Crăciun

Sunt puțini oameni care să nu iubească Crăciunul. Fără Crăciun, am fi probabil mai săraci, mai triști și mai puțin dispuși să visăm și să credem în magie. De la cei mai mici până la bunici, Crăciunul aduce tuturor bucurie și este cel mai bun moment pentru a ne reîntregi familia. Însă mai este ceva legat de frumoasa sărbătoare, cu origini mult mai vechi decât credem. Este vorba despre magicele povești de Crăciun, pe care cu toții iubim să le ascultăm. Dar de ce este bine să le citim sau să le spunem celor mici povesti de Craciun? Vom vedea în cele ce urmează 6 motive bune pentru a face asta:

 

Pentru a învăța

Literatura pentru copii este baza învățării încă de la cele mai fragede vârste. Poveștile de Crăciun își aduc partea de magie în această perioadă specială a anului! Ne inspiră acele povești în care personajele (Moș Crăciun, spiriduși, zâne, copii și animale …) trăiesc așteptarea Crăciunului la fel ca noi !!! Poveștile de Crăciun sunt perfecte, pentru a îmbogăți vocabularul, pentru a descoperi universul noilor autori prin această perioadă minunată a anului, bogată în emoții!

De asemenea, poveștile reprezintă o bază esențială pentru învățarea limbii. În general, atunci când un copil citește o carte sau îi este citită o carte, va învăța mult mai ușor limba română, pronunția corectă a cuvintelor, expresii noi și cum să folosească tot ce învață într-o conversație. Și, dacă pe timpul anului unii părinți nu au foarte multe clipe disponibile pentru povești, deși ar trebui, măcar în preajma Crăciunului ar fi indicat să o facă.

Când sărbătorile se apropie, trebuie să avem întotdeauna o poveste de Crăciun la îndemână. Fie ce este vorba de povestea preferată sau de una nouă, ar trebui să ne așezăm cu toții, liniștiți, într-un colț călduros și confortabil, și să savurăm o astfel de istorisire. Nu contează că în viața de zi cu zi suntem managerii celei mai mari corporații din lume. În această perioada a anului suntem doar acei copii curioși cu toții, care doresc să învețe și să îl aștepte pe Moș Crăciun.

 

Pentru fapte bune și creație

Puteți să folosiți poveștile de Crăciun ca declanșator pentru anumite activități (colectarea de jucării uzate pentru copiii nevoiași sau pentru a crea o operă de artă, de exemplu). Locul cărților face parte din viața de zi cu zi și putem face multe activități precum DIY, să învățăm despre tradiții, să inițiem discuții interesante.

Achiziționați mai multe povești de Crăciun, despre Moș Crăciun și spiridușii lui, despre Crăiasa Zăpezii și despre cum putem fi mai buni în această perioada anului. Veți încuraja comportamente sănătoase, de a face fapte bune și a aduce o bucurie altora. De asemenea, există cărți craft speciale de Crăciun. Luați copiii lângă voi și creați ornamente pentru brad. Veți avea activități frumoase împreună.

 

Pentru socializare

Când ne întâlnim cu toții în seara de Crăciun, este un prilej bun de socializare. Bunici, părinți, mătuși și unchi, prieteni și, desigur copii! O poveste bună și venirea lui Moș Crăciun pot face ca momentul să fie cu adevărat magic. De asemenea, nu ezitați să aduceți un Moș Crăciun la petrecerea voastră de Crăciun. Îl puteți închiria de la casaluimoscraciun.ro. Moșul va veni așa, ca în cărțile cu povești, cu barbă albă, cu costum roșu și cu elfi dacă doriți. Casaluimoscraciun.ro vă oferă pachete interesante și diversificate. Socializarea va fi și mai frumoasa cu Moșul alături.

 

Pentru a experimenta cultura

Există sute de tradiții de Crăciun din toată lumea. Fiecare țară are propriile povești și personaje magice. Este o ocazie minunată ca, în seara de Crăciun, să citiți povești din diverse culturi, să cunoașteți ceea ce cred și iubesc în această minunată perioada alte popoare. Sunt minunate poveștile nordice, de unde își are originea tradiția precreștină a Crăciunului.

 

Pentru a ne distra

Credem că utilizarea poveștilor de Crăciun este foarte importantă pentru a promova motivația și gustul pentru lectură. În decembrie, cu toții suntem obosiți și așteptăm cu nerăbdare sărbătorile. Când citim o poveste de Crăciun, nu mai este, mai ales pentru copii, același lucru ca și cum ar citi o lectură obligatorie de școală. Copiii sunt fericiți și participă la diferite activități. Dacă cel care citește povestea își intră în rol, acest moment va fi unul cât se poate de distractiv. Va crea un moment minunat, de conexiune, zâmbete și fericire.

 

Pentru a visa

Prin povești alte activități de Crăciun, reînviem magia sezonului de sărbători. Copiii visează și mintea plină de amintiri și imagini de basm. Aceste povești ne inspiră poate să scriem noi un basm colectiv de Crăciun, să facem decorațiuni de Crăciun, să gătim sau pentru proiecte de artă plastică. Pe scurt, literatura pentru copii ne oferă, în cele 23 de zile din decembrie, o fereastră deschisă asupra magiei Crăciunului. Și adulții visează alături de cei mici. Așa cum am spus mai sus, este momentul în care redevenim copii, în care lăsăm grijile de adulți la ușa și ne cuibarim în fotoliul acela comod pentru a citi o poveste.

 

În concluzie…

Crăciunul este cel mai frumos moment al anului. Este momentul pentru a lăsa grijile deoparte, pentru a se bucură de clipe de liniște și pentru a sta cu oamenii iubiți. Și, dacă vorbim și de închirierea unui Moș Crăciun, de la casaluimoscraciun.ro, momentul va fi unul perfect. Pentru a face asta, puteți să accesați site-ul. Va sfătuim să faceți asta din timp, pentru că, deși sunt mulți Moși Crăciuni disponibili, cererea este mare pentru că oricine își dorește să îl aibă pe simpaticul bătrânel la petrecerea de Crăciun. Doar așa magia este posibilă și ne putem creea propriile povești de Crăciun.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata