Adidașii Yeezy ai lui Kanye înregistrează un record mondial de 1,8 milioane de dolari într-o vânzare privată

Adidașii Kanye West care au trimis pantofii sportivi pe podiumuri de modă s-au vândut cu 1,8 milioane de dolari, un nou preț record mondial pentru o pereche de adidași, a anunțat Sotheby’s.

Eșantioanele Nike Air Yeezy din 2008 ale rapperului american „Grammy Worn” au fost prototipuri pentru o linie dezvoltată de West și Mark Smith pentru Nike. Au fost dezvăluite în timpul spectacolului pe care l-a susținut Kanye West la premiile Grammy din 2008.

Cumpărătorul a fost platforma de investiții pentru adidași RARES, care a plătit cel mai mare preț înregistrat public pentru o pereche. RARES este lider în proprietatea fracțională, permițând utilizatorilor să investească în adidași cumpărând și tranzacționând acțiuni în acestea.

Vânzarea privată a spulberat recordul actual de licitație pentru adidași, cu mult peste suma de 560.000 de dolari pe care Sotheby’s a înregistrat-o în mai 2020 pentru o pereche de Air Jordan 1 din 1985, concepută și purtată de baschetbalistul Michael Jordan.
Pielea neagră, mărimea 12 Nike Air Yeezy 1 Prototypes are o curea Yeezy pentru antepicior și semnăturile marca medalie de dantelă Y în roz.

Au fost scoase la vânzare la Sotheby’s de colecționarul din New York, Ryan Chang.

West le-a purtat pentru performanțele sale emoționale  „Hey Mama” și „Stronger” la premiile Grammy din 2008, declanșând o frenezie pe social media printre fashioniste.

West și-a încheiat colaborarea cu Nike în 2013 și a dus marca la Adidas, unde marca de adidași Yeezy a adus vânzări estimate la 1,7 miliarde de dolari în 2020, potrivit Forbes.
„Obiectivul nostru în achiziționarea unui astfel de pantof iconic – și o bucată de istorie – este de a spori accesibilitatea și de a împuternici comunitățile care au născut cultura adidașilor cu instrumentele pentru a câștiga libertate financiară prin RARES”, a declarat Gerome Sapp, cofondator și CEO al RARES.

Brahm Wachter, șeful de îmbrăcăminte de stradă și colecții moderne de la Sotheby, a declarat: „Vânzarea spune multe despre moștenirea lui Kanye ca fiind unul dintre cei mai influenți designeri de îmbrăcăminte și adidași din vremea noastră”.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata