Asimetria cerceilor – o tendință actuală în materie de accesorizare

26

Accesorizarea adecvată a ținutei vestimentare este unul dintre cele mai importante aspecte de care o femeie trebuie să țină cont pentru a se bucura de un look perfect, ce atrage toate privirile. Astfel, este necesar ca bijuteriile să fie alese cu bun gust, pentru a îndeplini toate criteriile estetice și pentru a se integra cu succes în stilul vestimentar predominant.

 

În prezent, bijuteriile din aur se dovedesc a fi atemporale, ele fiind elemente cheie ce reușesc să surprindă feminitatea, într-un mod cât mai elegant și delicat. Prin prisma valorii sale estetice, numeroși designeri au revoluționat direcția accesorizării, într-o manieră cu totul inedită. În colecțiile create de designeri se regăsesc bijuterii din aur ce impresionează prin forma lor nedefinită și detaliile rafinate la granița dintre contemporan și clasic.

O tendință tot mai pronunțată în ceea ce privește arta purtării accesoriilor constă în asimetria cerceilor, fiind un mod autentic și spectaculos de a pune în valoare atât estetica acestor bijuterii, cât și identitatea feminină modernă.

4 idei de accesorizare a cerceilor asimetrici

Înainte de prezentarea ideilor de accesorizare a cerceilor asimetrici, este important de menționat că nu există nicio metodă greșită de asortare. Este nevoie doar de un strop de creativitate și imaginație, astfel încât ținuta obținută să iasă în evidență și să contureze cât mai mult stilul personal. Principalele idei de accesorizare a cerceilor sunt prezentate în rândurile de mai jos.

 

Citește și: Ce cercei să alegi pentru botezul unei fetițe?

1. Un cercel lung până la claviculă și un cercel scurt, stil perlă

Stilul cerceilor asimetrici este abordat, în principiu, de persoanele care au un stil vestimentar extravagant, care vor să atragă atenția tuturor celor din jur. Din acest motiv, cerceii asimetrici se poartă cât se poate de vizibil, la fel ca în exemplul menționat la acest punct: un cercel lung până la claviculă și unul scurt, în stil perlă. Aceștia pot fi asortați perfect cu un cardigan sau sacou care oferă un decolteu generos.

2. Cercei cu forme geometrice diferite

Se pot crea seturi de cercei asimetrici și acasă, prin combinarea a două modele diferite, care au, de exemplu, forme geometrice. Astfel, se poate opta pentru un cercel în formă ovală și pentru unul în formă de triunghi, alături de un tricou decoltat. Partea bună este că, în privința cerceilor asimetrici, libertatea de stil este evidentă.

3. Purtarea unui singur cercel

Moda purtării unui singur cercel încă nu a dispărut, fiind chiar, din contră, la putere. Se poate opta pentru un cercel generos, care să compenseze lipsa perechii sale. Un astfel de accesoriu se poate purta cu o bluză cu un umăr la vedere. Astfel, urechea din dreptul umărului acoperit este fără cercel, în timp de urechea din dreptul umărului gol are un cercel cu un model complex. Deși este un aspect asimetric, se trasează totuși o linie de simetrie prin completarea umărului gol cu cercelul din ureche.

4. Cercel stil broșă

Nu numai că purtarea unui singur cercel a revenit la modă, dar se poate opta cu încredere și pentru cercelul în stil broșă, cu diverse motive florale încântătoare, care atrag imediat atenția celor din jur.

 

Cerceii asimetrici reprezintă fără îndoială piesa lipsă dintr-o ținută chic modernă, care abundă în originalitate.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News