Beneficiile unui scaun de masaj la locul de muncă

Scaunul de masaj este văzut adesea în diverse centre comerciale,fiind folosit de cei ce doresc să se elibereze de stres și stare de încordare în timpul liber. Cum ar fi să îți închipui un scaun de masaj așezat la locul de muncă, chiar în biroul tău? Acestă soluție ar putea reprezenta pentru cei mai mulți dintre angajați o variantă comodă de a se elibera de stres și de a se simți bine în timpul șederii la birou.

În ultima perioadă tot mai mulți dintre managerii de top conștientizează care sunt beneficiile achiziției acestor scaune de masaj pentru creșterea randamentului angajaților lor. Am putea spune că un astfel de beneficiu mai mult ca sigur se va răsfrânge asupra spiritului de lucru din cadrul companiei, reușind să amelioreze sau chiar să prevină câteva afecțiuni specifice mediului de lucru de la birou.

Fie că este vorba despre hernia de disc, sindromul de tunel carpian sau chiar eliberarea de stresul provocat de petrecerea a peste opt ore pe zi în fața calculatorului, cu sarcini de lucru grele și mereu supuse unor termene de predare strânse, cu ajutorul acestor scaune de masaj angajații se vor simți mult mai bine.

Am putea spune că beneficiile unui astfel de fotoliu de masaj sunt numeroase, iar starea de bine a angajaților revine rapid, 10-20 minute petrecute pe zi pe aceste scaune de masaj se pot compara cu efectele pe care le-ar obține oricine în saloanele de masaj profesioniste sau în centre spa cunoscute. Angajații vor scăpa mai ușor de stres, se va obține o stare de relaxare care va spori și mai mult rentabilitatea lor, iar în plus aceștia vor avea un somn și un tonus mult mai bun – acestea fiind principalele beneficii pe care este bine să le ai în vedere la montarea unui scaun de masaj în companie.

Despre masajul corporate auzim din ce în ce mai des și apare ca urmare a nevoii fizice a angajaților de a scăpa de stres, dar și pentru a preveni afecțiuni determinate de șederea pe scaun întreaga zi, generând boli profesionale destul de grave.

Iată mai jos care sunt afecțiunile ce pot fi prevenite sau ameliorate cu ajutorul masajului la serviciu!

Sindromul tunelului carpian

Această problemă este mai des întâlnită mai ales în rândul femeilor și este determinată de mișcările repetitive. De regulă, tastarea la calculator, în mod continuu ar putea conduce la astfel de afecțiuni. Această problemă de sănătate se caracterizează prin stare de amorțeală, dar și de durere intensă la nivelul mâinilor și antebrațelor. Nervul median este afectat, astfel că se va ajunge la dureri destul de pronunțate. Cu ajutorul masajului la serviciu se poate calma durerea și se va antrena circulația sanguină pentru redarea stării de bine.

Hernia de disc

Stăm pe scaun minim 8 ore pe zi pentru a ne duce la îndeplinire sarcinile de lucru, din fața calculatorului. De regulă, cei ce au astfel de joburi se confruntă cu dureri pronunțate de spate sau mai grav cu hernie de disc. Cu ajutorul masajului în aceste fotolii de masaj mușchii spatelui se vor relaxa destul de mult, iar starea de durere accentuată se va reduce. Circulația sângelui va fi influențată și va fi redată starea de bine întregului organism.

Dureri de gât

Menținerea capului aplecat în fața calculatorului ore în șir ar putea determina apariția durerilor de gât, acest sindrom fiind cunoscut drept sindromul Text Neck. Am putea spune că aproape toți cei ce petrec ore în șir în fața calculatorului, zilnic, se confruntă cu astfel de probleme, afectându-le activitatea de lucru. Chiar dacă se recomandă ca la fiecare 50 de minute lucrate să se facă o pauză de 10 minute pentru relaxarea ochilor, spatelui și gâtului, uneori starea de bine nu mai reapare. De aceea, prin intermediul masajului făcut de aceste scaune de masaj angajatul se va simți iarăși bine, scăpând de rigiditatea musculară.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata