Bijuteriile imperiale se vând cu 3 milioane de dolari la licitația lui Christie

O vânzare de bijuterii imperiale care include un set de articole din safir și diamante care aparțineau fiicei adoptive a lui Napoleon, a adus aproape 3 milioane de dolari pentru casa de bijuterii Christie’s din Geneva, deoarece vânzarea rară de obiecte legate direct de împăratul francez a fost întâmpinată cu un mare entuziasm.

Ofertele pentru transportul imperial au depășit cu mult estimările înainte de vânzare. Au fost nouă articole din colecția fiicei lui Napoleon, Stephanie de Beauharnais, precum și o coroană de safir care a aparținut anterior reginei Maria a II-a a Portugaliei.

„Colecția lui Stephanie de Beauharnais (și a reginei Maria a II-a) a însumat 2,7 milioane de franci elvețieni (2,97 milioane de dolari) … de aproape trei ori estimarea de pre-vânzare”, a spus Max Fawcett, șeful departamentului de bijuterii Christie Geneva, a spus. „A existat o cerere imensă din partea colecționarilor din întreaga lume”.

Cele nouă articole din setul Beauharnais, care au fost vândute individual, includeau un colier și o diademă împodobită cu safire din mine în ceea ce era cunoscut atunci ca Ceylon, acum Sri Lanka.


Bijuteriile datează de la începutul secolului al XIX-lea și se crede că au fost un cadou de nuntă pentru de Beauharnais, care a fost adoptată de Napoleon și soția sa Josephine de Beauharnais.

Cele nouă bijuterii s-au numărat printre 144 de loturi care au trecut joi sub licitații, realizând vânzări totale de 57,8 milioane de franci.

Coroana reginei Maria a II-a a Portugaliei, cu un safir birmanez în centru, a obținut cea mai mare ofertă dintre cele zece obiecte imperiale la un preț realizat de 1,77 milioane de franci, de 10 ori mai mic decât estimarea sa de 170.000 – 350.000 de franci, înainte de vânzare .

Între timp, un diamant dreptunghiular, tăiat în trepte, în culori D, de 100,94 carate, estimat la vânzare cu 12-18 milioane de franci, s-a licitat la 12,84 milioane de franci.
„Am văzut cu adevărat că apetitul pentru bijuterii de top este încă foarte puternic pe piața de astăzi”, a spus Fawcett.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata