Bill Gates si Steve Jobs si-au crescut copiii fara tehnologie

Psihologii trag semnale de alarma despre cat de periculoase sunt smartphone-urile pentru creierele copiilor si ale adolescentilor. In ziua de azi este mult mai simplu sa linistesti pana si un bebe care plange daca ii dai un telefon in mana, decat daca i-ai da suzeta sau biberonul cu lapte. Insa, trebuie sa stii totusi ca cei mai mari creatori de tehnologie din lume si-au crescut copiii fara tehnologie.

Cercetatorii au descoperit faptul ca riscul ca un copil de scoala generala sa aiba depresie creste cu pana la 27% atunci cand sta mereu pe retelele de socializare. Copiii care isi petrec timpul mai mult de 3 ore pe zi pe smartphone-uri sunt mult mai dispusi sa comita suicid in cele din urma.

Steve Jobs si Bill Gates au implementat o politica fara tehnologie pentru copiii lor

Insa, un exemplu bun de dat parintilor care isi obisnuiesc copiii de mici cu telefoane inteligente sunt figurile celebre ale tehnologiei moderne – Steve Jobs si Bill Gates. Acestia au planificat sau si-au lasat foarte putin progeniturile sa umble cu produsele tehnologice pe care le-au creat de-a lungul anilor.

In anul 2007, Bill Gates, fostul CEO de la Microsoft, a implementat un program de folosit tehnologia pentru fiica sa care incepea sa dezvolte un atasamanent nesanatos fata de un joc video. De asemenea, el nu si-a lasat copiii sa aiba propriile telefoane inteligente pana cand nu au implinit 14 ani.

Continuarea pe News24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata