Chris Martin, de la Coldplay, spune că blocarea l-a făcut să-și confrunte ego-ul

Chris Martin, de la Coldplay, spune că pandemia l-a obligat să își reevalueze relația cu faima.

„Anul trecut a fost destul de greu”, a spus el pentru BBC Radio 2. „Mi-am spus:„ Cine sunt eu fără ca stadionul Wembley să spună „ești minunat”? ”

„Încerc acum, în viața mea, să nu mă atașez prea mult de faptul că sunt o vedetă pop. Încerc să nu mă valorizez din validarea externă”.

Coldplay a ezvăluit noul lor single, Higher Power.

Au filmat videoclipul pentru cântecul pop inspirat din anii 80 la bordul Stației Spațiale Internaționale – făcând echipă cu astronautul francez Thomas Pesquet, care a transmis muzica înapoi pe Pământ prin satelit.

Într-o conversație video, Chris Martin i-a spus inginerului aerospațial în vârstă de 43 de ani: „În acest moment nu suntem în stare să cântăm pentru nimeni pe Pământ, așa că ne-am gândit că vom cânta doar pentru tine. Este ca și cum ai avea concertul nostru doar pentru tine. ”
Cântărețul i-a spus mai târziu lui Zoe Ball că melodia are origini intergalactice similare: „Am încercat să ne imaginăm cum ar putea suna muzica pe alte planete și încercăm să ne imaginăm că sunt acele alte acte, deci nu ne gândim la noi înșine ca fiind trupa Coldplay din Anglia „, a explicat el.

El a venit cu titlul mai întâi, dar s-a străduit să găsească melodia și versurile pentru a se potrivi.

„Apoi, într-o zi, am stat în acest loc și chiuveta a părut un instrument rezonabil”, a spus el. „Și așa am început să lovesc chiuveta [pentru a face] acest ritm … și apoi m-am dus la tastatura pianului, iar piesa a apărut dintr-o dată”.

„Deci, mulțumesc acelei chiuvete”, a adăugat cântărețul. – Asta e o instalație sanitară grozavă.

Higher Power este prima colaborare a trupei vreodată cu puterea suedeză de succes Max Martin, care a ocupat anterior topurile cu artiști precum Britney Spears, Taylor Swift, Justin Timberlake, Ariana Grande și The Weeknd.

„Știm că are mult mai mult succes decât noi, așa că este destul de umilitor”, a declarat Chris Martin pentru Zoe Ball.
El a recunoscut că producătorul a forțat trupa să „ridice jocul” în studio.

Higher Power marchează prima colaborare, când producătorul suedez a făcut echipă cu Coldplay.

El a spus că trupa a trebuit să sară prin mai multe cercuri pentru a înregistra împreună în timpul pandemiei.

„A trebuit să găsim țări în care am putut intra cu permisiune și apoi să fim într-un balon de înregistrare – și am făcut asta de trei sau patru ori.

„Am încercat să rămânem în reguli și să ne reunim când este posibil”.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata