Criptarea ar trebui limitată pentru a combate abuzul asupra copiilor?

De nouă ani, Chris Hughes duce o bătălie pe care foarte puțini oameni o văd vreodată.

El supraveghează o echipă de 21 de analiști din Cambridge care localizează, identifică și elimină materialul de abuz sexual asupra copiilor (CSAM) de pe internet.

Internet Watch Foundation (IWF) este finanțat de industria tehnologică globală.

Revizuiește manual rapoartele online despre conținut suspect suspect trimis de public. Domnul Hughes vede materiale supărătoare în fiecare zi.

Atunci când conținutul este verificat, analiștii creează „amprente digitale” unice ale fiecărei fotografii sau fiecăror videoclipuri, apoi le trimit firmelor de aplicare a legii și de tehnologie. De asemenea, caută materiale online.

Ocazional, există situații îngrozitoare care se întrec în depistarea victimelor din fluxul video live.

Rapoartele au sărit în timpul pandemiei, spune el: „În weekendul sărbătorii bancare din mai, am avut peste 2.000 de rapoarte”.
În 2020, IWF a primit 300.000 de rapoarte și 153.000 au fost verificate ca fiind un conținut CSAM nou.

Poliția spune că mai mulți copii pot fi găsiți acum în aplicațiile de mesagerie, mai degrabă decât pe dark web. Mulți nici măcar nu își criptează traficul web.

Multe autorități sunt îngrijorate de faptul că Facebook dorește să introducă criptarea end-to-end a mesajelor trimise prin Messenger și Instagram Direct.

Criptarea end-to-end este o caracteristică de confidențialitate care face imposibilă citirea mesajelor trimise online, cu excepția expeditorului și destinatarului.

Autoritățile sunt îngrijorate, spunând că acest lucru va face mult mai dificilă reținerea suspecților și detectarea copiilor prădători.

Facebook spune că utilizarea unei astfel de tehnologii va proteja confidențialitatea utilizatorilor.

Însă SUA, Marea Britanie și Australia s-au opus în repetate rânduri ideii din 2019, spunând că va pune în pericol munca de combatere a abuzului asupra copiilor.

Australia a cerut, de asemenea, industriei tehnologice să predea autorităților cheile publice de criptare – ușile din spate către rețelele lor. Firmele, atât în ​​străinătate, cât și în Australia, au refuzat.

Activarea ușilor din spate ar fi ceva rău, spune Jenny Afia, șeful echipei juridice Schillings: „Orice slăbire impusă de lege a algoritmului de criptare sau vulnerabilitatea plasată în cadrul software-ului … ar permite potențialilor infractori să-l exploateze.

„Merită să se țină cont de faptul că existența unei criptări end-to-end a prevenit deja multe infracțiuni.”
Netsweeper din Canada catalogează internetul pentru a ajuta școlile și furnizorii de servicii de internet să blocheze conținutul dăunător.

Vede un sfert din traficul de internet din lume și se află în 37% dintre școlile britanice, scanând zilnic 100 de milioane de adrese URL noi. Până la 300 de adrese URL sunt raportate zilnic către IWF.

„Până în prezent, guvernele au lăsat în pace marile companii tehnologice – probabil pentru că nu le-au înțeles la fel de mult ca acum”, spune Perry Roach, director executiv al Netsweeper.

„Dar dacă nu permitem aplicarea legii cu instrumente sofisticate, aceasta va permite infractorilor, escrocilor, pedofililor și teroriștilor să se deplaseze pe internet nedetectați”.

Inginerul de software, Brian Bason, a fondat firma americană Bark, după ce le-a dat fiilor săi primele lor telefoane mobile.

Bark folosește rețele neuronale AI pentru a analiza mesajele text și rețelele sociale în milisecunde pentru agresiune, prădare online, abuz asupra copiilor, semne de depresie și idei de sinucidere.

„Ne adresăm tuturor marilor firme de tehnologie – vă rugăm să ne ajutați”, spune Markus Hartmann, directorul departamentului central de criminalitate cibernetică din Renania de Nord-Westfalia.

„Ați auzit că au aceste echipe mari care luptă împotriva crimelor digitale și mă întreb, de ce nu depun plângeri la forțele de ordine?”

Unitatea sa a arestat recent un grup de pornografie infantilă, acuzând 65 de suspecți și salvând un copil de 13 ani.

Aceștia au fost ajutați de Microsoft, care a scanat baza de date a utilizatorilor Skype pentru a localiza adresele IP ale suspecților.

Domnul Hartmann este, în mod surprinzător, în favoarea criptării.

„Dacă rupeți criptarea, puneți în ușile din spate sau o interziceți, atunci faceți mai mult rău decât bine … și mă îndoiesc că băieții pe care îi urmărim cu adevărat nu vor putea să o ocolească”, spune el.

„Chiar și în calitate de procuror, aș putea să îmi creez propria rețea criptată end-to-end în două zile, direcționată prin bibliotecile publice”.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata