Cum se fac investiții cu atenție și adecvate circumstanțial

David Prosser explică de ce și cum să facem alegeri investiționale cu atenție și adecvate circumstanțial.

Pentru investitorii profesioniști, cum ar fi fondurile de pensii, o idee cunoscută sub numele de „investiție bazată pe pasiv” este la modă de câțiva ani. Este, în esență, un mod complicat de a exprima o idee foarte simplă – că investițiile pe care le dețineți trebuie să reflecte motivul pentru care le faceți. Astfel, de exemplu, un fond de pensii cu un număr mare de pensionari cărora trebuie să li se plătească pensii ar putea alege să dețină investiții care vor genera venitul necesar pentru deservirea acestor plăți.

Este într-adevăr doar bun-simț – dacă investiți dintr-un anumit motiv, este logic să alegeți activele pe care le dețineți în funcție de cât sunt de adecvante pentru nevoile respective. Cu toții ar trebui cel puțin să aplicăm principiile de bază ale acestei abordări propriei noastre planificări financiare.

Concentrează-te asupra obiectivelor tale
Ceea ce înseamnă asta în practică, este că trebuie să alegeți economii și investiții pe baza obiectivelor pe care sperați să le atingeți – mai degrabă decât, așa cum se întâmplă prea des, pe baza cărora se așteaptă ca piața să fie fierbinte în următoarele câteva luni sau care administrator de fond pare cel mai bine plasat pentru a înregistra randamente stelare.

Asta nu înseamnă că nu există loc pentru decizii de investiții bazate pe opiniile dvs. despre piețe, administratorii de fonduri și alți factori care ar putea avea un impact asupra performanței; dar acestea ar trebui să fie considerente secundare.

Gândiți-vă la asta în acest fel: nevoile dvs. financiare, durata investițiilor și atitudinea dvs. față de risc vă vor oferi un cadru de bază pentru portofoliul dvs. – cât de mult ar trebui să dețineți în acțiuni, să zicem, față de titluri cu venit fix sau alte tipuri de active. Apoi puteți începe să completați cadrul făcând alegeri cu privire la modul în care realizați această alocare a activelor.

De fapt, în timp ce toți ne închipuim dacă un anumit fond se descurcă mai bine decât altul, alegerea finală a deținerilor de portofoliu este mult mai puțin importantă decât obținerea corectă a alocării activelor. Cercetările academice sugerează că până la 50% din performanța portofoliului dvs. va depinde de alocarea activelor, un factor mult mai semnificativ decât selectarea individuală a securității sau calendarul pieței.

Fondul potrivit pentru ocazie
Mai mult, ceea ce căutați este performanța care vă oferă nevoile financiare specifice. Dacă aveți nevoie, să zicem, de un venit constant în următorii cinci ani pentru a contribui la îndeplinirea taxelor școlare, nu are prea mult rost să investiți într-un fond care nu plătește niciun venit și nu generează randamente extrem de volatile – chiar dacă acest fond obține un profit imens timp de 10 ani.

În mod similar, dacă aveți 35 de ani acum și puneți bani în fonduri pe care intenționați să le utilizați pentru a genera un venit de pensionare peste 30 de ani, pare îngrijorătoare, să zicem, o perioadă de șase luni de randamente negative.

Investiția de succes, cu alte cuvinte, nu este o disciplină absolută – atunci când alegeți produse de economii și investiții, nu căutați cel mai mare profit posibil, cu toate acestea să fie contra-intuitiv, dar acest profil de rentabilitate perfect pentru nevoile dvs. individuale. La fel ca investitorii profesioniști, aveți nevoie de active care să corespundă pasivelor dvs.

Cu timpul, desigur, nevoile dvs. se pot schimba sau puteți constata că alegerile dvs. inițiale nu vă oferă ceea ce sperați. Păstrați investițiile sub revizuire pe această bază.

Teoria pusă în practică
Cum, atunci, să economisești și să investești în conformitate cu aceste idei în practică. Ei bine, sectorul companiilor de investiții are multe de oferit, cu o gamă de fonduri diferite care oferă profiluri foarte diferite. Industria are o poveste bună de spus despre venituri, deoarece companiilor de investiții li se permite să păstreze unele dividende în ani buni pentru a plăti în perioade mai slabe. Recordul său de creștere este impresionant și el, depășind, în medie, fondurile deschise comparabile pe perioade mai lungi.

Atenție!
Informațiile conținute în acest articol nu constituie sfaturi sau recomandări personale în materie de investiții și nu reprezintă o invitație sau un motiv de angajare în activitatea de investiții. Ar trebui să solicitați consultanță financiară independentă și, dacă este cazul, juridică, cu privire la adecvarea oricărei decizii de investiții. Performanța anterioară nu este un ghid pentru performanțele viitoare. Valoarea acțiunilor companiei de investiții și venitul din acestea pot scădea și crește. Este posibil să nu primiți înapoi suma totală investită și, în unele cazuri, nu primiți nimic înapoi.

Sursa: MarketViews
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata