Elon Musk dezvăluie în emisiunea Saturday Night Live că are sindromul Asperger

Antreprenorul tehnic Elon Musk a dezvăluit că are sindromul Asperger în timp ce apare în seria de schițe de comedie din SUA Saturday Night Live (SNL).

Bărbatul în vârstă de 49 de ani le-a spus telespectatorilor că este „prima persoană cu Asperger” care a găzduit programul de lungă durată – cu urale puternice din partea publicului.

Oamenii cu Asperger interpretează mediul din jurul lor în mod diferit față de alte persoane.

Se crede că este prima dată când domnul Musk vorbește despre starea sa.

Șeful tehnic a fost oaspete, a găzduit spectacolul de schițe – un rol râvnit care a fost ocupat de o serie de vedete de la înființarea SNL în anii 1970. Acestea includ Adele, Chris Rock, Ringo Starr și Will Ferrell.

„Nu am întotdeauna multă intonație sau variație în modul în care vorbesc … ceea ce mi se spune că face o comedie grozavă”, a glumit el în monologul său de deschidere. „De fapt, fac istorie în această seară ca prima persoană cu Asperger care a găzduit SNL”.

Comentariul său a determinat un rând de aplauze din partea publicului din studio.

Cu toate acestea, unii oameni de pe rețelele de socializare i-au pus la îndoială afirmația. Aceștia au subliniat că, comediantul Dan Aykroyd, care a vorbit public despre experiența sa cu sindromul Tourette și Asperger, a găzduit anterior SNL.

Domnul Musk, care are peste 53 de milioane de adepți pe Twitter, a glumit și el despre utilizarea rețelelor sociale. În trecut, s-a confruntat cu critici și chiar amenințări legale cu privire la tweet-urile sale.

„Uite, știu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu”, a spus el.

„Pentru oricine s-a simțit jignit, vreau doar să spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oameni pe Marte într-o navă rachetă. Credeați că voi fi, de asemenea, un om normal?”

Ce este sindromul Asperger?

  • Unii pot alege să continue să utilizeze termenul, în timp ce alții ar putea prefera să se numească ei înșiși autistici sau din spectrul autist
  • Cei cu sindrom pot avea dificultăți în interpretarea limbajului verbal și non-verbal și pot avea nevoie de mai mult timp pentru a procesa informațiile
  • De asemenea, pot avea probleme cu exprimarea sentimentelor într-un mod convențional. Dar pot fi mai empatici sau conștienți emoțional decât persoanele non-autiste
  • Mulți oameni cu sindromul Asperger au interese intense și extrem de concentrate – unii îi canalizează către o carieră de succes

Miliardarul a glumit și despre numele neobișnuit al fiului său – el și cântăreața Grimes au anunțat nașterea primului lor copil, X Æ A-12 Musk, anul trecut. „Este o pisică ce traversează tastatura”, a spus domnul Musk.

Sursa: BBC Autism.org.uk
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata