Londra este deschisă: bucătarul Michelin, Clare Smyth, salută supraviețuirea celui mai dur an

Celebra Clare Smyth a vândut trei luni de rezervări în 20 de minute, când restaurantul ei Core a spus că se va redeschide, subliniind credința ei că Londra este gata să revină exploziv pe 17 mai.

Smyth a devenit prima femeie bucătar britanică care a câștigat cea mai înaltă distincție Michelin de trei stele atunci, când toate restaurantele au fost închise ca parte a unui blocaj strict COVID în ianuarie, sprijinind echipa după luni în care s-a întrebat dacă activitatea vieții sale va reveni vreodată la normal.

Una dintre cele șapte care dețin trei stele Michelin în Marea Britanie, Smyth a spus în timpul primului blocaj, de anul trecut, că a fost forțată să se gândească dacă restaurantele vor continua să existe în forma lor actuală și cum își poate păstra personalul de 42 de persoane.

„Este munca vieții mele, este treaba mea, este totul și mă trezeam dimineața, mă uitam în oglindă, gândindu-mă că totul se va schimba?” a spus reporterilor Reuters în luminoasa sufragerie Core din vestul Londrei. – Din fericire, suntem încă aici.

Provenind dintr-o fermă din Irlanda de Nord, Smyth s-a antrenat în unele dintre cele mai celebre restaurante din lume, inclusiv Le Louis XV din Alain Ducasse din Monaco și în calitate de bucătar patron al restaurantului lui Gordon Ramsay, înainte de a lansa Core în Notting Hill.

În timpul pandemiei, ea și-a instruit personalul online ore în șir, a gătit prin organizații caritabile pentru 600 de persoane pe săptămână și a creat un meniu de degustare pentru clienți, care să fie trimis la Londra. Acest lucru a ajutat la păstrarea întregului personal și la menținerea furnizorilor în afaceri.

Acum se pregătește să redeschidă, deoarece restaurantele din Anglia vor avea permisiunea începând cu data de 17 mai să deservească clienții din interior, pentru prima dată din ianuarie, în ceea ce speră că va fi sfârșitul a peste un an de restricții în continuă schimbare, de la închiderile de ultim moment, care i-a lăsat în disperare.

Smyth, în vârstă de 42 de ani, a vorbit cu Reuters în timp ce echipa ei pregătea sala de mese și în timp ce își gătea felul de mâncare semnatătură cu cartofi și icre: dulse beurre blanc, hering și păstrăv, în bucătăria impecabilă.

În timp ce entuziasmul este tangibil, Smyth își face griji că industria mai largă nu a simțit încă toată forța pandemiei: costurile au crescut, restanțele chiriei au crescut și personalul european calificat a părăsit țara. Distanțarea socială va limita amploarea recuperării.

„Am fost provocați cu Brexit, prețurile au crescut și există o lipsă reală de abilități în Marea Britanie”, a spus Smyth.

„Oamenii au împrumutat mulți bani. Se vor întâmpla o mulțime de lucruri în următoarele șase luni până la un an. Și cred că este probabil cel mai dificil moment pentru companii.”

Kate Nicholls, șefa grupului de comerț UK Hospitality, estimează că în anul după primul blocaj din martie 2020, unul din cinci restaurante a închis. Cei care rămân în picioare trebuie să stabilească cum vor rambursa chiria și împrumuturile guvernamentale.

Cu turismul alimentar în așteptare pentru moment, Smyth a spus că, clienții britanici care se străduiseră să obțină o masă înainte, au sărit în fața cozii. Când au deschis rezervările, site-ul aproape că s-a prăbușit.

„Londra se deschide și vremuri interesante vor fi în față și vor reveni”, a spus ea. „În primele zile suntem destul de plini de oaspeții noștri obișnuiți, unii dintre ei ne știu de peste 10 ani, așa că va fi ca și cum ai vedea prieteni vechi. Atmosfera pe care o știu va fi grozavă.”

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata