Muzică clasică în librărie. Turneul național Classic Unlimited ajunge sâmbătă la București

Muzica clasică ajunge în locuri atipice în această toamnă. Turneul Classic Unlimited continuă sâmbătă, 4 noiembrie cu al patrulea oraș, București, iar locul ales este librăria Cărturești Carusel.

Prin această inițiativă pianistul român stabilit în Germania Bogdan Vaida aduce în țară un concept de succes în Germania prin care își propune să le arate oamenilor că arta și cultura pot fi descoperite în locurile în care ne trăim viața de zi cu zi: hale, magazine, berării, librării, ateliere de reparații, cetăți, birouri, tipografii.

Intrarea la concerte este liberă în limita locurilor disponibile, iar fiecare participant decide care e suma pe care o direcționează pentru susținerea turneului Classic Unlimited. Concertul va începe sâmbătă la ora 19:00.

Chopin, Toduță, Liszt, Mussorgski, în librărie

În cadrul turneului Classic Unlimited pianistul Bogdan Vaida va interpreta „Noctura op. 48 nr.1″ de Frédéric Chopin, „Toccata” de Sigismund Toduță, „Rapsodia ungară nr.2″ de Franz Liszt și „Tablouri dintr-o expoziție” de Modest Mussorgski. Pentru ultima operă vor exista și elemente vizuale care îi vor ajuta pe participanți să intre în atmosfera concertului.

„Îmi place foarte mult să pun muzica în legatură cu alte arte. Tocmai de aceea am ales „Tablouri dintr-o expoziție” pentru că aici există și elementul vizual. Există o aluzie la pictură, care pe de o parte face lucrurile mai accesibile, mai ușor de înțeles și pe de altă parte le îmbogățește cu un element în plus”, spune pianistul Bogdan Vaida.

Turneul este organizat de Asociația Fapte și are loc în octombrie și noiembrie. Accesul la concertele din cadrul turneului Classic Unlimited va fi pe bază de bilet neobligatoriu. Fiecare persoană alege care e suma pe care o achită în funcție de experiența pe care o are în cadrul concertului.

Continuarea pe News24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata