Recomandări de lectură – Cele mai citite cărți de la Editura Polirom

Lectura îți poate influența pozitiv atât gândirea cât și alegerile pe care le faci în viață. Fiecare carte pe care o vei citi te va ajuta să devii mai deștept și va contribui la dezvoltarea ta personală. Cărțile trebuie să facă parte atât din viața adulților, cât și a copiilor deoarece lectura dezvoltă vocabularul, te ajută să relaționezi mai bine și să legi relații autentice cu cei din jurul tău.

Chiar dacă dispozitivele electronice au devenit un important competitor pentru petrecerea timpului liber, totuși cărțile sunt în continuare opțiunea favorită pentru momentele de relaxare datorită beneficiilor pe care acestea le oferă în special la nivel mental.

Una dintre cele mai active edituri pe piața de carte românească, care publică cărți de dezvoltare personală, antreprenoriat sau cărți de beletristică, editura Polirom, vine în sprijinul tuturor citititorilor prin oferta sa variată de titluri, care te vor ajuta să îți extinzi cunoștințele de cultură generală, să descoperi domenii în care poți începe o nouă carieră, să îți dezvolți propria afacere sau, pur și simplu, să te bucuri ore întregi de lectură.

Dacă dorești să achiziționezi cărți noi pentru biblioteca ta, care să îți țină companie în momentele tale de relaxare sau într-o lungă aventură cu trenul ori în obișnuitul drum spre job, îți prezentăm o selecție de titluri apărute la Polirom, care s-au bucurat de atenția unui număr mare de cititori:

Cărți de dezvoltare personală

Conceptul de dezvoltare personală cuprinde suma tuturor activităților pe care le întreprinzi pentru a-ți îmbunătăți starea de conștientizare, dezvolta abilitățile personale, îmbunătăți calitatea vieții și realizarea aspirațiilor personale. Riscurile parentingului competitiv de Tanith Carey, deși este o carte de parenting, îți va prezenta modalitățile prin care tu poți combate așteptările foarte severe pe care le ai de la copilul tău și, implicit, de la tine. O lectură ce oferă multe strategii practice cu privire la modul în care părinții pot face ceea ce trebuie pentru a proteja unicitatea copiilor lor și a învăța să se bucure împreună de clipele magice ale copilăriei.

 Cărți lejere pentru serile relaxante

După o zi încărcată, aflându-te în confortul tău personal, cea mai indicată metodă de relaxare este lectura unei cărți de beletristică, o poveste cu personaje care să te poarte pe meleaguri îndepărtate. Amigdalita lui Tarzan este lectura ideală când nu ai foarte mult timp pentru citit și, totuși, îți dorești să te afli în compania unei cărți. Romanul lui Alfredo Bryce Echenique, distins cu premiul Grinzane Cavour, spune povestea de dragoste a unui cuplu aflat în exil, examinată prin scrisorile pe care aceștia le-au schimbat de-a lungul anilor.

Un amestec de memorii și ficțiune o reprezintă cartea lui Andrei Makine, Patria Colonelului Schreiber, carte care a fost distinsă, imediat de la apariție, cu premiul Prix Wartburg de Litterature și care are la bază întâlnirea autorului cu Jean-Claude Sevan-Schreiber, om politic și jurnalist francez. Fiind profund impresionat de eroismul de care subiectul cărții a dat dovadă, împreună cu camarazii săi, în cel de-al Doilea Război Mondial, autorul Andrei Makine a dorit să facă cunoscută povestea celui pe care îl admira.

Cărți care au influențat societatea

Dacă dorești să înțelegi mai bine lumea în care trăim și modul în care funcționează societatea, poți afla aceste informații din cărțile de politică și istorie. Deși sunt ramuri diferite, acestea se intersectează foarte des, iar una nu ar fi fost posibilă fără cealaltă. Pentru a înțelege prezentul, trebuie prima dată să cunoști trecutul.

Autorul Alexander Wendt propune în cartea sa Teoria socială a politicii internaționale o nouă perspectivă numită constructivistă, potrivit căreia modul în care statele se percep unele pe altele are consecințe aupra relațiilor dintre ele pe plan internațional. Este o carte de politică ideală pentru pasionații de politică internațională dar și pentru cei care sunt interesați de mecanismele acestei ramuri.

O carte ce s-a bucurat de un succes răsunător, 21 de lecții pentru secolul XXI, răspunde prin vocea lui Yuval Noah Harari celor mai presante întrebări care domină societatea din zilele noastre. Este o carte ce îți va oferi informații prețioase și autentice de cultură generală, iar îmbinarea dintre filosofie și istorie te va determina să îți adresezi și tu acele 21 de întrebări pe care autorul le-a ridicat.

Domeniile din care poți alege o carte pentru următoarea ta lectură sunt diverse, dar cel mai important factor care te va ajuta să iei o decizie ești tu. Cu cât vei lucra mai mult să te cunoști pe tine, cu atât vei descoperi lumi exterioare noi, influențate de lumea ta interioară, pe care o poți dezvolta doar prin lectură.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata