Rețelele de socializare, da sau nu

21

Astăzi aproape toată lumea are cel puțin un cont sau chiar mai multe pe facebook, instagram sau tweeter, însă sunt acestea necesare? Ne fac bine sau rău de fapt?

De ce este bine să fi activ pe rețelele de socializare?

Intradevăr un cont pe facebook sau instagram ne poate înveseli ziua datorită unor glumițe postate pe acolo, ne dă ocazia să fim la curent cu noutățile din orice domeniu, ba chiar să ne  găsim și un job nou iar pentru cei care doresc să își promoveze afacerea, este modul perfect de promovare gratuită atât intre cunoscuți cât și la nivel global.

Cel mai mare beneficiu al rețelelor de socializare este însăși socializarea. Astăzi nu mai trebuie să scriem o scrisoare de Crăciun rudelor plecate din țară și să așteptăm o săptămână să ajungă, ci putem rezolva totul mult mai rapid și ușor cu un apel video pe skype sau messinger.

Ce am de pierdut?

Din păcate, avem și de pierdut și chiar multe.

Rețelele de socializare pot da dependență și ne pot face să uitam de ce este cu adevărat important în viața noastră doar pentru a vedea ce fac alții iar viață prezentată în spațiul virtual nu este neapărat și cea reală.

În același timp, persoanele care  se expun în mod excesiv pe rețelele de socializare riscă să își piardă intimitatea, dându-le tuturor acces la viața lor privată.

Astfel, este ideal să ne adaptăm lumii în care trăim și să profitam de avantajele pe care ni-le oferă atât timp cât nu abuzăm de acestea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata