Spectacolele de la Paris se vor redeschide în iulie, după o lungă închidere din cauza COVID

Pasarelele pariziene se redeschid în iulie, în timp ce guvernul francez desfășoară măsurile de blocare a coronavirusului, permițând reluarea spectacolului de modă live, în cadrul organizației din industria modei.

Săptămâna anuală a Haute Couture va avea loc în perioada 5-8 iulie, iar caselor de modă li se va permite să organizeze spectacole și prezentări live, potrivit unui comunicat al organismului francez de modă „Federation de la Haute Couture et de la Mode”.

În funcție de progresul pandemiei, spectacolele fizice le-ar fi permis să primească oaspeții, în conformitate cu îndrumările guvernamentale cu privire la evenimentele publice, a spus acesta.

Niciun spectacol important de modă live nu a avut loc la Paris din septembrie 2020, când unele mărci, inclusiv Dior și Chanel, au organizat câteva spectacole cu un public live, deși cu un număr limitat de invitați.
Francezii relaxează acum o stăpânire și alte măsuri după încheierea celui de-al treilea blocaj din aprilie și a redeschiderii economice planificate în iulie.

În ultimele luni, brandurile de modă și-au prezentat noile linii în spectacole doar online și au experimentat alte modalități de a-și prezenta designurile, cum ar fi scurtmetrajele și prezentările individuale.

Federația a declarat că platforma sa online Haute Couture va rămâne disponibilă doar pentru emisiuni digitale și va retransmite, de asemenea, spectacolele fizice.

În săptămâna Haute Couture, un club select de designeri afișează ținute unice, realizate manual, spre deosebire de săptămânile de modă gata de purtat, când mărcile prezintă îmbrăcăminte produsă în masă.
În perioadele normale, săptămânile multiple ale modei din Paris generează anual 1,2 miliarde de euro pentru economia locală, estimează federația care grupează case de modă.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata