Top 5 idei de cadouri corporate pentru partenerii de afaceri

65

O bună relație cu partenerii de afaceri este esențială în orice business, iar în acest sens există o serie de strategii la care apelează cele mai mult companii. Cadourile corporate reprezintă o astfel de strategie, devenită de mulți ani o practică obișnuită în mediul de afaceri. Este vorba despre acele daruri oferite partenerilor de afaceri cu diferite ocazii, ținând seama de o serie de reguli etice și de etichetă. Pentru că alegerea cadourilor corporate se face în funcție de ocazie și de context, în cele ce urmează îți prezentăm câteva idei inspirate în acest sens.

 

Instrument de scris premium

Semnarea unui contract important sau a unui acord de colaborare este ocazia ideală pentru a oferi un astfel de cadou partenerului de afaceri. Poate fi vorba despre un stilou scump sau despre o trusă de pixuri, însă este foarte important ca instrumentele de scris să fie din gama premium și să poarte marca unor branduri consacrate. Un astfel de cadou este întotdeauna foarte apreciat așa că nu ezita să-l faci. 

O băutură fină

Băuturile fine sunt un cadou care poate fi făcut în situații mai puțin protocolare, cum ar fi o aniversare sau o sărbătoare tradițională de peste an. Cel mai adesea sunt oferite sticle cu vin vechi, din podgorii renumite, însă opțiunile nu se limitează doar la atât. Un coniac fin, un whisky îndelung maturat sau o băutură exotică mai puțin cunoscută reprezintă la rândul lor variante foarte potrivite pentru un cadou corporate. Pentru astfel de alegeri, magazinul online de băuturi Nitela Shop are pregătită o gamă largă de produse pe care le poți comanda ușor, pentru a le oferi partenerilor de afaceri.

O geantă elegantă

Dacă partenerul tău este o persoană activă, care face multe deplasări și se află permanent „pe fugă”, o geantă în care să-și transporte documentele și toate cele necesare i-ar fi de mare folos. Vorbim, așadar, despre un dar practic, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să ținem cont și de alte detalii. Geanta trebuie să fie elegantă, pentru a oferi prestanță celui care o va folosi, iar calitatea să fie pe măsură. O servietă din piele s-ar potrivi perfect, la fel și o geantă pentru laptop sau un rucsac, dacă partenerul nu este un mare fan al ținutelor office.

 

Obiecte de birotică personalizate

Un astfel de cadou se pretează cu ocazia unei întâlniri importante, a unei prezentări sau a unei conferințe la care ți-ai invitat partenerii de afaceri. În sala de ședințe în care are loc evenimentul, fiecare invitat trebuie să găsească în dreptul locului care îi este rezervat o mapă cu materiale de prezentare și instrumente utile în timpul întâlnirii. Ne referim în primul rând la un pix și o agendă personalizată, la care se pot adăuga un stick USB, markere sau alte elemente de birotică.

Coșuri cadou

Sărbătorile tradiționale sunt cel mai potrivit prilej pentru a oferi partenerilor de afaceri un coș cadou, care să conțină mai multe produse. De obicei, este vorba despre produse alimentare, dulciuri și băuturi adecvate contextului, pe care le poți comanda sau le poți găsi în magazine, gata ambalate. Coșurile cadou nu se rezumă însă doar la produse alimentare ci pot include și un set de băuturi fine, aranjamente florale sau diferite alte combinații. 

Ca regulă esențială, trebuie reținut faptul că un cadou corporate nu se oferă niciodată de la prima întâlnire, ci trebuie ales momentul oportun. De asemenea, darul trebuie să fie adaptat relației pe care o ai cu partenerul de afaceri, iar dacă acesta este străin, trebuie să ții cont și de cultura și tradițiile țării din care provine.