Tot ce trebuie să știi despre hainele albe: cum le asortăm și ce simbol au!

32

Poate ne plac culorile universale precum negru și gri, dar este și necesar să variem culorile și să adăugăm alte nuanțe ținutelor noastre zilnice. Și deși albul este considerat o culoare de bază, nu îl purtăm atât de des. În special vara, îți recomandăm să porți haine în această culoare, sau mai bine zis non-culoare, pentru că vei avea numai beneficii. Albul te va proteja de căldura excesivă și va respinge practic razele soarelui, păstrându-ți corpul mai răcoros. A pune haine albe pe corp are același principiu pe care îl aplică cei din zona mediteraneană când își fac casele de culoare albă. Desigur, atunci când ne îmbrăcăm în alb, trebuie să ținem cont de câteva reguli și chiar dacă punem alb din cap până în picioare, este necesar să accesorizăm ținuta cu alte accesorii încât să nu arătăm ridicol.

 

De asemenea, sunt persoane care susțin că nu orice femeie poate purta alb, mai ales dacă are câteva kilograme în plus. Ei bine, îți spune că, de fapt, toate femeile se pot îmbrăca în alb și pot arăta superb, cu mici trucuri. În prima parte a acestui articol îți vom da câteva sfaturi simple care te vor ajuta să folosești această culoare frumoasă în ținutele tale.

 

Folosește lenjeria corectă

 

Aceasta este poate regula fundamentală pentru a te îmbrăca în alb. Alege lenjeria intimă de culoarea pielii tale, adică nude, pentru că uneori albul poate fi transparent. Mai ales dacă alegem ținute de la https://setarof.com/. Dacă lenjeria intimă face parte din ținută, alege topuri sau bralette.

 

Combină diferite texturi

 

Pentru a crea o ținută total white interesantă, ar trebui să combini diverse țesături. Asortează dantela cu catifea, mătase strălucitoare cu țesături grele, bumbac cu șifon.

 

Alege țesături groase

 

Hainele albe din țesături ușoare pot evidenția defectele siluetei și îți pot adăuga vizual câteva kilograme în plus. Desigur, dacă ai o siluetă de invidiat, nu trebuie să îți faci griji pentru că albul nu te va dezavantaja. Pentru a evita însă acest efect de plus size, alege țesături puțin mai groase și în niciun caz transparente. Așa, poți purta apoi această culoare cu încredere pentru că vei fi în zona safe.

 

Asortează albul cu culorile metalice

 

Încearcă să asortezi hainele tale albe cu haine în culori metalice. Poți, de exemplu, să porți un top alb și o fustă sau pantaloni argintii. Acest lucru îți va oferi un aspect foarte sofisticat. Dacă dorești o ținută all white, atunci poți purta sandale sau o geantă aurie sau gri metalizat. Un efect deosebit îl vei obține combinând alb cu culoarea alamei.

 

Adăuga puțină culoare

 

Pentru a-ți diversifica ținuta, poartă accesorii în alte culori decât alb: geantă, pantofii sau o eșarfă. Nu trebuie neapărat să folosești culori strălucitoare dacă nu îți place. Maro și negru îți vor oferi eleganța de care ai nevoie pentru a atrage toate privirile.

 

Înlocuiește-ți rochia de seară cu un costum alb

 

Vedetele de la Hollywood folosesc acest truc de mult timp, arătând că albul arată grozav pe covorul roșu, mult mai bine decât o rochie de seară. Spre deosebire de costumul negru, albul se potrivește perfect cu atmosfera de gală.

 

Alb-negru, combină aceste culori

 

Un top alb și un pantalon negru: această combinație clasică este asociată cu codul vestimentar business. Însă, dacă pui un pantalon alb și un top negru, vei obține o ținută foarte originală.

 

Joc de contraste

 

Albul este adesea asociat cu prospețimea și inocența. Acestea fiind spuse, dacă îți asortezi ținuta albă cu un machiaj de seară, țesături grele și accesorii masculine, vei realiza un contrast care va spori calitățile acestei culori.

 

Ce simbolizează hainele albe?

 

În mod tradițional, în culturile occidentale, albul este un simbol al purității, luminii. Nu este considerată o culoare, ci mai degrabă unirea tuturor culorilor. Acesta este motivul pentru care este asociat cu echilibrul perfect, unitatea. De asemenea, i se atribuie valori pace pace, credință și, în general, binele. Însă culoarea alb are simboluri diferite în alte țări

 

În Africa, de exemplu, albul simbolizează adesea renaștere, trecerea de la om simplu la zeu. Este asociat cu laptele, o revenire la original.

 

În Peru, albul simbolizează îngerii, puritatea și sănătatea. Această noțiune este întâlnită în alte țări din America Latină.

 

În multe țări din Asia, albul este asociat cu sacrul și cu credința.

 

În istorie, albul a avut, de asemenea, o mulțime de semnificații. Rochiile de mireasă occidentale nu au fost întotdeauna albe, într-o perioadă fiind de culoare verde! Au devenit albe în ultimele secole, ca simbol al purității miresei.

 

Gandhi a purtat de-a lungul vieții un dhoti alb, o haină tradițională indiană. A făcut această alegere pentru a se deosebi de îmbrăcămintea occidentală, simbol al colonialismului.

 

În epoca romană, albul era un simbol al inițierii. A fost purtat în mod regulat de candidații aspiranți pentru un post, pentru cei ce doreau să se căsătorească, când dădeau un examen etc.

 

Hainele medicilor sunt albe din două motive. Primul este simbolismul purității. Al doilea este ușurința în ceea ce privește întreținerea. Este mai ușor să speli o haina albă de mai multe ori și să folosești înălbitor pe pete.

 

În Regatul Unit, mișcarea sufragetelor, care a demonstrat pentru dreptul femeilor la vot, a purtat îmbrăcăminte albă ca simbol al revendicărilor sale.

 

Fie că porți haine albe pentru a demonstra sau a-ți exprima anumite credințe, sau porți pentru că îți place, să știi că nimic nu te poate împiedica să adopți această culoare în ținutele tale. Respectă doar câteva reguli simple de accesorizare și vei avea ținute all white sau parțial albe cu stil, dezvăluind un look elegant și rafinat în același timp.

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News