5 intrebari de pus intr-un interviu

Cand intervievatorul intreaba „Aveti vreo intrebare pentru mine?”, raspunsul dvs. trebuie sa fie „DA!””

Chiar daca interviul decurge bine trebuie sa va asigurati ca la fel se si termina. Companiile puternice nu sunt interesate de salariati care pur si simplu se vor comporta bine. Acestia vor sa vada o persoana puternica cu initiativa, capabila sa ia decizii de leadership. Impresionati intervievatorul cu aceste cinci intrebari de top pe care sa le puneti la final.

Mergeti intotdeauna pregatit si repetati inainte principalele intrebari si raspunsuri pe care sa le discutati la interviu. De asemenea, fiti pregatiti sa cereti un salariu brut care sa va motiveze. Pentru a face calculul de la brut la net si invers intra pe calculator salariu net.

1. Ce asteptati de la membrii echipei din aceasta functie

Descrierea posturilor nu este adesea altceva decat jargonul de marketing folosit pentru a creste interesul pentru o pozitie si, uneori, cerintele complexe sunt neglijate. A pune aceasta intrebare intr-un interviu va ajuta sa determinati ce veti face. Solicitand sa explice in detaliu cerintele postului va arata ca va pasa de functie.

2. Se vor schimba acele asteptari in timp

Multi manageri care angajeaza vor acoperi intrebarea, vor repeta raspunsurile anterioare sau vor da declaratii generalizate. Nu inseamna ca nu vor sa-ti raspunda la intrebari. Probabil ca nu vor sa-ti dea stapanire in timpul negocierilor salariale.

3. Cum este o zi tipica de lucru

Intrebarea despre cum este o zi tipica de lucru si cursuri de dezvoltare profesionala arata dedicatia dvs. fata de companie si atentia acordata detaliilor. Managerii deseori vor incepe prin a explica programele de baza, evenimentele si proiectele. Concentrati-va mai mult pe cultura companiei, atmosfera si oamenii.

4. Unde vezi compania peste cinci ani

Aceasta intrebare are doua scopuri. In primul rand, ne dorim cu totii stabilitate. Punand aceasta intrebare, de asemenea, va transmite intervievatorilor ca va pasa de companie si doriti sa construiti o relatie de durata. Managerii isi propun sa angajeze candidati pe termen lung, care sunt dispusi sa ramana mai mult de cativa ani.

5. Care sunt urmatorii pasi in procesul de angajare

Intrebarea despre pasii urmatori arata ca sunteti optimist si doriti slujba respectiva. De asemenea daca ati fost pe placul managerul puteti chiar afla un raspuns intermediar daca veti obtine acel loc de munca.

Pe de alta parte, retineti constrangerile de timp. Prima dvs. intrebare la interviu ar trebui sa fie intotdeauna despre timp „Am cateva intrebari pentru dumneavoastra. Dar nu vreau sa va feresc de obligatiile dvs. Cat timp avem?” Aceasta arata respect si consideratie. Daca intervievatorul va informeaza ca sunt presati de timp, limitati-va intrebarile si informatiile pe care trebuie sa le cunoasteti cu adevarat: pasii urmatori, salariu brut si beneficii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata