Sfaturi pentru a obtine job-ul la care visezi

Gasirea unui nou loc de munca nu este intotdeauna un proces usor. Este acea cautare care are potentialul de a deveni stresanta, consumatoare de timp si frustranta. Dar nu te panica! Iti vom oferi cateva sfaturi care te vor ajuta in acest proces si il vor face un pic mai putin intimidant. Desi nu exista o formula perfecta in obtinerea unui job, poti face cateva schimbari si updatari ale propriei persoane pentru mai multe sanse.

  1. Gandeste-te la abilitatile pe care le ai. Creaza o lista a abilitatilor tale – cum ar fi comunicarea, rabdarea, luarea deciziilor si capacitatea de a lucra sub presiune. Acestea sunt adesea listate in CV, de aceea sunt importante si trebuie luate in considerare. Nu trece in CV abilitati pe care nu le ai. Lipsa lor se va vedea in primele trei luni de munca si angajatorul s-ar putea sa nu fie prea multumit de faptul ca nu ai spus adevarul.
  2. Pune pe hartie intreaga experienta. Experienta si educatia anterioara, atat in campul muncii cat si ca studii, adica background-ul, sunt, de asemenea, modalitati excelente de a determina ce fel de job sau cariera doresti. Daca background-ul tau nu este in conformitate cu noile tale interese de cariera, este in regula! Acest lucru te poate determina sa te intorci la scoala pentru o diploma de master, sa obtii un anumit tip de certificare sau sa lucrezi intr-o pozitie entry level in noul tau domeniu de interes. Din fericire, sa stii ca poti face in ziua de azi orice tip de curs de calificare. De exemplu: esti economist, insa iti place sa gatesti si vrei sa urmezi cursuri bucatar? Exista site-uri specializate precum bundeangajat.olx.com care iti pot oferi informatii cu privire la cele mai bune astfel de cursuri, pornind de la preturi si documente, pana la tipul de certificare pe care il vei primi.
  3. Ce ar fi sa faci un brainstorm cu privire la obiectivele personale si de cariera pentru a te ajuta sa determini locul de munca potrivit pentru tine? Gandeste-te la lucruri precum echilibrul munca-viata, salariul si ceea ce va te imaginezi facand peste 5 sau 10 ani. Acest lucru te va ajuta sa iti restrangi cautarea, deoarece diferite sectoare si pozitii au o serie de standarde atunci cand vine vorba de factori precum flexibilitatea si cresterea carierei. De asemenea, multi angajatori au si multe cereri cum ar fi deplasarile sau relocare. De exemplu, daca iti place sa calatoresti, poti accepta un job care presupune deplasari. Totusi, fii atent sa intrebi angajatorul daca ofera si diurna sau alte beneficii pentru ca nu vrei sa te regasesti in situatia de pleca prin tara pe banii tai. https://bundeangajat.olx.ro/diurna-cat-poti-primi-si-in-ce-conditii-beneficiezi-de-ea/
  4. Pune-ti la punct CV-ul. In ziua de azi trebuie sa ai un CV cat mai frumos si organizat. Asigura-te ca vei scrie in detaliu toate experientele tale din campul muncii, inclusiv promovarile, dar si cursurile absolvite, premiile, certificarile si orice alt lucru consideri necesar. Daca CV-ul tau va fi unul profesionist, atunci orice angajator va fi multumit sa lucreze cu tine.

Nu iti fie teama sa incerci. Nu poti sa stii ce sanse ai. Crezi ca un anume job este perfect pentru tine si ai experienta, urmezi cursuri sau vrei sa inveti ceva nou? Trimite CV-ul!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata