Meteorologii au anunțat că vremea se încălzește în următoarea perioadă în mai multe regiuni din țară

34

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi ușor în următoarea perioadă. Cu temperaturi mai ridicate decât limita normalului. Vremea va suferi ușoare modificări în întreaga țară.

Astfel, ANM anunţă care este prognoza meteo pentru perioada 28 noiembrie – 26 decembrie.

În contextul specialiștiilor în meteorologie, aceştea au anunțat că vremea se încălzește, în următoarea perioadă, în mai multe regiuni din țară. Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. De asemenea, spre sfârșitul anului, valorile termice se vor apropia de normalul perioadei. Un volum de precipitații excedentare se anunță în prima săptămână de prognoză și în săptămâna viitoarea: 12 – 19 decembrie.

Astfel, săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie

În această perioadă, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile de sud și sud-est ale țării, dar și deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 5 – 12 decembrie

În săptămăna de început de decembrie, temperatura medie a aerului va înregistra valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile nord-estice ale României, dar și mai ridicate în vest, nord-vest și centru. În ceea ce privește valorile termice, acestea vor fi apropiate de cele normale. La fel și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 12 – 19 decembrie

În a doua săptămână din luna decembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai înalte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și local în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluvioemtric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar în mod special în jumătatea vestică a teritoriului.

Săptămâna 19 – 26 decembrie

În săptămâna de la sfărşitul anului, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile țării.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro