Cioloș cere demisia lui Arafat

 Dacian Cioloș i-a cerut, miercuri, demisia secretarului de stat Raed Arafat, susținând că la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sunt sincope majore. În urmă cu trei ani, când era premier, Cioloș afirma că nu se gândește la demiterea lui Arafat, ci la o îmbunătățire a sistemului.

Dacian Cioloș a precizat, la Adevărul Live, că, în momentul în care a preluat conducerea Executivului, niciun lider politic nu a condiționat sprijinul de menținerea lui Raed Arafat în guvern.

”Între timp, cu informațiile pe care le avem, cred că dl. Arafat trebuie să-și asume responsabilitatea, inclusiv politică și morală”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă Raed Arafat trebuie să demisioneze, fostul premier a răspuns afirmativ.

”E clar că sunt sincope majore în sistem”, a completat Cioloș

În martie 2016, fostul premier, întrebat dacă se gândește la demiterea lui Raed Arafat, a răspuns: ”Nu mă gândesc la o demitere sau la o numire în contextul ăsta. Eu vreau să văd cum putem îmbunătăţi sistemul, în primul rând, pentru că acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de cum funcţionează un sistem”.

Pe 25 noiembrie 2015, Dacian Cioloș declara că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU București-Ilfov și care au fost suspendate din funcții vor fi demise și nu se vor mai putea întoarce în sistem. Fostul premier tehnocrat mai spunea că așteaptă de la secretarul de stat Raed Arafat un plan de reformă și de restructurare a ISU.

Miercuri, 30 octombrie 2019, se împlinesc patru ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. 27 de tineri au murit atunci în incendiu, iar alţi 146 au fost răniţi şi transportaţi la spitalele din Capitală. Apoi, în săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în unitățile spitalicești, iar în iulie 2017, un alt rănit din Colectiv a murit. În total, 65 de morți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata