Dăncilă, despre plângerea penală anunțată de USR-PLUS: Ar trebui să se uite către Palatul Cotroceni

47

Viorica Dăncilă a declarat, referitor la plângerea penală anunțată de USR-PLUS contra PSD, pe motiv că ar dezinforma, că Alianța ar trebui să se uite înspre Palatul Cotroceni și candidatul la prezidențiale Klaus Iohannis.

„Nu știu despre niciun material în acest sens. Nu facem așa ceva și nu am făcut. Eu cred că USR-PLUS ar trebui să se uite către Palatul Cotroceni, către candidatul Iohannis și nu către PSD. Noi nu ne luptăm cu USR-PLUS. Noi nu am venit niciodată în spațiul public să aducem acuzații către USR-PLUS. Eu cred că acolo trebuie să își îndrepte privirea și nu la noi. Am văzut că imediat a preluat și candidatul Iohannis că PSD vine cu aceste dezinformări în spațiul public. Cred că pentru a își ascunde lașitatea și aroganța este mult mai ușor ca să vii și să îi acuzi pe ceilalți, dar aceste lucruri trebuie să le și demonstrezi, pentru că altfel românii nu mai cred în cei care vin întotdeauna cu minciuni în spațiul public și întotdeauna adevărul e mai puternic ca minciuna”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă susținută vineri la sediul PSD, întrebată despre fake news-ul de care este acuzat PSD de către USR-PLUS.

Chestionată cine coordonează echipa de campanie a PSD, Viorica Dăncilă a precizat că mai mulți social-democrați lucrează împreună.

„Avem echipă de campanie care se ocupă și de online, și de programul candidatului în teritoriu. Deci toți lucrăm împreună, pentru că așa este într-o echipă, inclusiv candidatul este alături de echipa de campanie. Pentru că așa cred că trebuie să fie abordarea, nu să dai ordine și apoi să le execute”, a conchis liderul PSD.

Eurodeputatul Dragoș Tudorache a anunțat că Alianța USR-PLUS va depune plângere penală după ce PSD a răspândit mesajel false în online care conțineau elemente de identitate vizuală a celor două formațiuni și prin care încercau să descurajeze votarea lui Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News