Demisile Salariaţlor Bugetari pentru Companiile lui Gabriela Firea

Transformarea unor entităţi publice în societăţi comerciale la nivel de municipalitate

Situaţia critică apărută în administraţia publică locală la nivel de municipalitate, ca urmare a înfiinţării unor societăţi comerciale cu capital de stat. Această propunere/iniţiere de transformare a unor entităţi publice, printre care şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, în societăţi comerciale (companii) la propunerea şi susţinerea primarului general – Gabriela Firea.

Nu avem o dezbatere publică solidă şi argumentată, studiu de caz sau un proiect pilot în acest sens. Motiv pentru care, există riscul blocării unor entităţi şi servicii publice la nivel de municipalitate. În egală măsură putem vorbi şi de o disponibilizare colectivă în acest sens.

În conformitate cu dispoziţiile Codului Muncii, Legii 53/2003, Legii 62/2011 şi prevederilor C.C.M. cu unitatea A.L.P.A.B. 2017 – 2018 , se impun consultări şi informări de natură juridică a Sindicatelor cu reprezentanţii P.M.B., C.G.M.B. şi A.L.P.A.B. pe această temă. Acest lucru nu a fost posibil tot din refuzul neargumentat al primarului general Gabriela Firea. Cu atât mai mult P.M.B refuzând accesul reprezentanţilor sindicali în şedinţele C.G.M.B., precum şi pichetările Sindicatelor la Primaria Municipiului Bucureşti.

Menţionăm că aceste activităţi de interes public derulate de către reprezentanţii P.M.B., C.G.M.B. şi A.L.P.A.B.nu au făcut obiectul unor dezbateri consultative şi informative cu S.L.P.A.B. în interes socio-profesional şi economic, conform prevederilor legale în vigoare, cu referire la :

Doamna Primar General Gabriela Firea, cum va fi?

  1. Transformarea L.P.A.B într-o serie de societăţi comerciale şi în context juridic?
  2. Eficienţa economică a socetăţilor în alternativă managerială (proiect pilot, studiu analitic)?
  3. Modalitatea juridică de preluare a salariaţilor şi drepturile acestora fără prejudicii financiare şi profesionale?
  4. Măsuri de protecţie socială a salariaților în situaţia disponibilizării colective?
  5. Modalitatea de reprezentare a salariaţilor conform legii şi C.C.M. pe unitate L.P.A.B. în vigoare?
  6. Transformarea statutului juridic al salariaţilor şi instituţiei L.P.A.B.?
  7. Alte măsuri socio-profesionale, economice ,juridice şi administrative la nivel de instituţie?

În egală măsură, vă aducem la cunoştinţă că anumite măsuri întârziate în organizarea, funcţionarea şi administrarea unor lucrări la nivel de instituţii pot crea indirect o disfuncţionalitate sau compromitere a unor activităţi de interes public la nivel de municipalitate.

Urmare a celor de mai sus, ședinţa C.G.M.B. din 28.03.2018 privind delegarea unor servicii publice de administrare a domeniului public – către Compania Municipală Parcuri şi Grădini, Compania Municipală de Agrement, etc,. reprezintă o situaţie extrem de gravă la adresa municipalităţii, precum şi la adresa salariaţilor, deoarece aceste transformări de natură publică în entităţi private, nu sunt fundamentate din punct de vedere economic şi social.

Citește și
1 Comentariu
  1. Gheorghe Bejan spune

    Felicitari pentru articol. Am ras cu lacrimi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata