Domnilor guvernanți, responsabilitatea și respectul față de dascăli vă sunt străine?

Acum, de ziua lor, faceți-le cadou șase măsuri de bun-simț

Respectul și responsabilitatea față de dascăli, față de educație, se citesc în acțiunile guvernanților, nu în declarațiile publice ale acestora.

Astăzi este Ziua Cadrelor Didactice (World Teachers’ Day), sărbătorită în toată lumea în 5 octombrie, a cărei temă pentru anul acesta este – “Teaching in Freedom, Empowering Teachers”. A putea preda liber, fără constrângeri, a preda în libertate și a da astfel forță dascălilor, a-i face mai puternici este un dar.

Mă văd nevoit a sublinia abordarea greșită a administrației social-democrate, care consideră că singura măsură a respectului față de dascăli este salariul, nici această abordare nefiind însă lipsită de capcane. Nu doresc să fac referire la înșelătoria din spatele măririlor salariale, ci să subliniez faptul că dincolo de remunerarea corectă, guvernul este dator educației, dascălilor, cu o serie de măsuri de bun-simț.

Astfel, am creionat șase demersuri care pot fi realizate „din stilou”, fără întârziere, măsuri care au în mijlocul lor profesorul și elevul. Domnilor guvernanți, vreți să demonstrați respect față de DASCĂLI? Faceți-le cadou, de ziua lor, aceste șase inițiative pe care le puteți implementa cu ușurință, numai voință să aveți.

Continuarea pe News24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata