Donald Trump cataloghează ancheta privind Ucraina drept o „lovitură de stat”

 Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, și-a intensificat retorica împotriva opoziției democratice, catalogând ancheta care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui drept o „lovitură de stat”.

„Pe măsură ce aflu tot mai multe, ajung la concluzia că ceea ce se petrece nu este o procedură de demitere, este o LOVITURĂ DE STAT (sic!) cu intenția de a lua poporului puterea, votul său, libertățile sale, al Doilea Amendament, religia, armata, zidul de la frontieră și drepturile divine de cetățean al Statelor Unite ale Americii!”, a afirmat președintele Trump, într-un mesaj postat pe Twitter.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Trump a denunţat în repetate rânduri ancheta care ar putea conduce la demitere sa, apreciind că este vorba de un act de „hărţuire prezidenţială” și o „vânătoare de vrăjitoare”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata