Ministru PSD, implicat în caracatița furtului de la Unirea Shopping Center

Auditul intern la Unirea Shopping Center a descoperit noi dovezi ale managementului defectuos al fostului Președinte și Director General, Carmen Palade dar și implicarea unuia dintre cei mai controversați miniștri PSD, Ilan Laufer.

Auditul în curs dezvăluie noi dimensiuni ale fraudelor pe care Carmen Palade le-a întreprins din postura de Director General a centrului comercial. După ce s-au descoperit sumele exorbitante pe care Palade le-a cheltuit pe branduri de lux, în excursii de lux, după ce a ieșit la iveală cum a reușit performanța să se numească pe ea însăși în postura de Director, plătind unei firme a cărei acționari erau părinții ei peste 10 milioane de lei un contract atribuit abuziv, acum iese la iveală că Dna Palade, Madame Unirea, cum era alintată în presă, a avut grijă ca și fiul ei, Rani Palade să câștige sume de ordinul milioanelor de lei cu ajutorul ei. Cei doi l-au cooptat în circuit și pe Ilan Laufer, prin două dintre firmele sale.

Metoda folosită de Palade este aceeași ca și în celelalte cazuri. Unirea, cu semnătura ei pe contract, închiriază, prin contractul nr. 516 din 4 mai 2015 către Tycoon Finance Corporation SRL, firma fiului ei, Rani un spațiu de 2000 de mp la o chirie preferențială de doar 12 euro/mp.

În aceiași zi, firma lui Rani închiriază spațiul mai departe către SC Retail Group SRL, firmă controlată de Ilan Laufer cu o chirie de 32,82 euro/mp.

Laufer bagă firma Retail Group în insolvență, iar contractul de închiriere este preluat de o altă firmă a sa Retail Group Advisors SRL care subînchiriază la rândul lui către Clacosi Consulting SRL la o chirie de 40 de euro/mp în aceiași perioadă.

În acest triunghi care devalizează Unirea Shopping Center, Rani Palade câștigă lunar 38.725 de euro, Ilan Laufer la rândul său încasează imoral 13.354 de euro lunar. Iată cum prejudiciul suportat de Unirea este de 28 euro pe mp pe 2000 mp, deci 52.079 euro/lunar, sau 673.000 euro pe an. Contractele intre Unirea, Rani Palade si Ilan Laufer au fost semnate cu o durată de 10 ani.

Însă frauda nu se oprește aici. Rani Palade nu plătește chiria către Unirea, iar mama Palade îi reziliază contractul cu o datorie de 742.644,24 lei la 31 octombrie 2016. Ca să iasă basma curată, Palade reziliază contractele lui Rani și a lui Laufer și le trece în datoria lui Clacosi Consulting. Ca să îi convingă pe cei de la Clacoși Consulting să preia datoria lui Rani, Carmen Palade semnează un contract în care le cere DOAR 8 euro/mp pe un an, și 10 euro/lună pentru restul contractului de 9 ani. Adică de 4 ori mai puțin decât chiria normală de 40 de euro/mp pe care Clacosi Consulting o plătea către firma lui Laufer. Acesta este al doilea prejudiciu adus firmei Unirea Shopping Center.

Recunoscător pentru banii primiți cadou de la Carmen Palade, Ilan Laufer decide să oficializeze relația suspectă și o invită pe aceasta în delegația sa oficială care pleacă în vizită în Statele Unite, în iunie 2017.

Iată cum ies la iveală legăturile pe care Palade le-a întreținut folosind banii Unirea Shopping Center. A avut grijă ca Rani Palade să aibă bani de cheltuială la Miami, dându-i 38.000 euro lunar, a avut grijă ca și ministrul Laufer să câștige 13.000 de euro lunar. A avut grijă de orice, numai de administrarea corectă a Unirea Shopping Center nu. Si iata că rețeta de evaziune si delapidare funcționează. Statul de drept nu mai e de găsit in cazul lui Carmen Palade.” Spune Alexander Adamescu, Președintele Consiliului de Administratie.   

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata