Ministrul Marius Nica a participat la Consiliul de Afaceri Generale de la Bruxelles

Politica de Coeziune trebuie să fie susținută în continuare, deoarecea demonstrat valoare adaugată, conducând la creștere generală și noi locuri de muncă în toată Europa. A răspuns provocărilor apărute, oferind soluții integrate și diferențiate la nivel european, regional și local, a afirmat astăzi, la Consiliul de Afaceri Generale (CAG) de la Bruxelles, Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

În cadrul reuniunii CAG, reprezentanții Statelor Membre au analizat modificarea prevederilor Regulamentului UE 1303/2013 șiacțiunile premergătoare Politicii de Coeziune post-2020, pe baza celui de-al șaptelea Raport despre situația economică, socială și teritorială la nivelul UE.

Participanții au discutat despre modul în care politicile europene pot fi susținute și prioritizate pentru a răspunde evoluțiilor de la nivelul UE, despre stabilitatea și planificarea strategică pentru investiții pe termen lung versus flexibilitate pentru abordarea schimbărilor apărute, tranziția graduală între perioadele de programare, stabilirea unui set comun de reguli pentru Politica de Coeziune și alte instrumente financiare pentru programe asemănătoare, precum și despre mijloacelele de simplificare în aplicarea acestei politici.

Susținem ferm simplificarea în mod real a procedurilor de implementare a programelor, care trebuie să favorizeze climatul de investiții răspunzând provocărilor întâmpinate de beneficiari și autorități și, în același timp, să garanteze cheltuirea corectă a fondurilor, fără birocrație nejustificată, a precizat ministrul Nica.

Peagenda ministrului delegat pentru Fonduri Europene, în afară de participarea la reuniunea CAG, mai sunt prevăzute întrevederi cu Mark Lemaître, director general DG Regio, și cu ministrul pentru Finanțe, Cheltuieli Publice și Reformă din Republica Irlanda, Patrick O`Donovan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata