Putin ii propune o oferta tentanta omologului sau din America: gestionarea pietei mondiale a gazelor

28

La Helsinki a avut loc mult asteptata intalnire dintre cei mai puternici lideri ai planetei. Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a intalnit cu omologul sau Donald Trump si au discutat despre eventualele colaborari dintre cele doua tari. Se stie ca de-a lungul ultimilor ani au existat numeroase probleme intre cele doua natiuni, iar Trump a lasat de inteles faptul ca ar trebui sa se ajunga la un consens si sa nu mai existe tensiuni.

In timpul intalnirii dintre Putin si Trump s-a discutat pe tema gestionarii mondiale a pietei gazelor dar si a alegerilor americane din 2016, sau prelungirea tratatului START.

Rusia este de acord sa colaboreze cu SUA pentru gestionarea pietei mondiale a gazelor naturale. Astfel preturile nu vor mai creste prea mult dar nici nu vor suferi scaderi foarte mari. Rusii ar fi de acord ca tranzitul gazelor sa se faca tot prin Ucraina chiar daca s-a construit gazoductul Nord Stream 2.

„Întrucât suntem cel mai mare producător de gaze – SUA sunt de asemenea o astfel de ţară – putem colabora pentru reglementarea pieţei mondiale. Nu suntem interesaţi ca preţurile să scadă la niveluri joase pentru că producătorii vor fi afectaţi. Nu suntem interesaţi nici ca preţurile să crească excesiv“, a declarat Vladimir Putin.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata