Scandal In Camera Deputatilor, PNL cere revocarea lui Liviu Dragnea din functie

Scandal de proportii in Camera Deputatilor dupa ce Liviu Dragnea ar fi fost propus in plen spre a fi revocat din funcţia de presedinte al Camerei de catre liderul grupului PNL,  Raluca Turcan.

Nu este insa singurul, caci aceasta ar fi cerut si revocarea lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte. Decizia a fost luata in cadrul unei sedinte condusa de Raluca Turcan si de  de catre social-democratul Florin Iordache, Raluca Turcan afirmand ca acesta se afla in mor ”ilegal” la pupitru, avand in vedere solicitarea de revocare.

Miscarea PNL a fost insa o incercare de a testa voturilor celor de la PSD-ALDE,  mai ales ca dupa cei din coalitie au ramas fara doua voturi necesare pentru a avea majoritatea, ca urmare a plecarii a patru deputati la partidul lui Victor Ponta. Turcan a amenintat chiar cu greva parlamentara, in timp ce Iordache a decis inchiderea sedintei mai devreme.

Acesta din urma a sustinut, de astfel ca nu se va supune votului si le-a cerut liderilor de grup să vină la consultări. Iordache sustine că cei de la PNL nu cunosc regulamentul. Pe partea cealalta, Turcan a cerut schimbarea procedurii de vot, intrucat, au fost probleme cu sistemul electronic. Iar, cu toate acestea nu este singurul lider care ar fi incalcat regulamentul caci, liberalii sustin ca si Iordache a incălcat regulamentul prin faptul ca a condus sedinta fara sa fie desemnat sa faca acest lucru.

Cei de la PSD si ALDE nu mai au majoritatea in Camera Deputaților, lipsindu-le, pe hartie, două voturi pentru a nu depinde de alte partide, după ce patru deputati PSD au trecut la partidul lui Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata