Apple versus Samsung: Lupta pentru supremație în materie de smartphone-uri

0

În lupta de brevet între cele două mari companii de smartphone-uri, Apple și Samsung, s-au pus în joc miliarde de dolari. Apple și Samsung sunt cele mai mari companii de electronice de consum din lume, iar lupta pentru supremație în materie de smartphone-uri este acerbă. Fiecare se blamează reciproc pentru încălcarea brevetului. Ele de fapt își testează superioritatea pe piața de dispozitive mobile, care are un profit foarte mare în întreaga lume.

Începând din anul 2007, iPhone-ul Apple a dominat pe piață, timp de 3 ani. Apoi a apărut Androidul care a rivalizat cu Apple. Seria Samsung Galaxy a avut un succes uriaș și a provocat lupta împotriva Apple. Astfel a început lupta pentru supremație între smartphone-urile celor două companii.

Despre Android, unii spun că este în topul sistemelor de operare din lume. Acesta este sistemul de operare utilizat în telefoanele Samsung. De asemenea, Samsung a fost furnizorul de cipuri Apple iPhone care a concurat direct împotriva Apple. Samsung a făcut un smartphone cu aspect similar și cu sistem de operare Android.

În prezent, Samsung este singurul distribuitor de memorie flash NAND pentru iPod. Aceasta reprezintă un dispozitiv de stocare mult mai bun, mai ușor și mai eficient comparativ cu hard disk-ul tradițional.

Lupta dintre cele două companii a început la tribunalul din California, când Apple a susținut că Samsung a copiat iPad și iPhone. La această acuzație – de încălcarea a drepturilor de autor Apple – Samsung a venit cu propriile sale argumente.

Apple a intentat mai multe procese, în mai multe țări și a cerut daune de 2,5 miliarde de dolari. Samsung s-a apărat la acuzația că ar fi încălcat 5 brevete cu privire la tehnologia sa wireless și de transmitere a datelor.

Iată ce au spus specialiștii despre Samsung, referitor la atu-urile acestei companii:

 • Samsung fabrică hardware superior, mult mai rapid decât alte companii
 • Sistemul său de management este stric și vast
 • Lanțul său de furnizare este net superior altor companii
 • „Samsung nu a folosit oameni în reclame, dar a prezentat beneficiile produselor”, a precizat Todd Pendleton, directorul de marketing de la această companie.

Unii spun că această rivalitate Samsung versus Apple poate continua și în anii următori. Ambele companii vor continua să inoveze pentru a capta interesul clienților. Într-un raport recent s-a precizat că America de Nord, China și Europa reprezintă o piață uriașă pentru smartphone-uri. Aceste dispozitive au devenit o necesitate pentru utilizatorii din întreaga lume, și din România.

Statisticile arată că:

 • Până în anul 2018, în SUA au fost 257,3 milioane de utilizatori de smartphone-uri. Cei mai mari lideri de piață fiind Samsung și Apple, cei doi rivali.
 • În anul 2018 livrările de smartphone-uri Android au reprezentat 85,1% din piața globală, iar cele de iPhone-uri Apple au fost de 14,9%.
 • În anul 2018 aproape toate telefoanele „inteligente” din lume foloseau sisteme de operare Android sau Google.

În România, unii oameni sunt fani ai iOS sau ai Android. Ei se orientează spre cea mai bună alternativă și de aceea citesc recenziile la diferite dispozitive cu tehnologii avansate, îndeosebi pentru a afla informații despre tehnologie și sisteme de operare.

Concluziile unor utilizator din România au fost că:

 • Aplicațiile pentru Android se blochează mai des, decât cele pentru iPhone.
 • Actualizările pentru iOS sunt mai bune, decât actualizările pe Android.
 • Ecranul de pornire de pe Android se poate personaliza mai bine și mai rapid, ca cel de pe iOS.
 • Carcasa și husa la smartphone-uri contează foarte mult, deoarece oferă o protecție serioasă împotriva căderilor pe sol. Există huse Spigen, de mare calitate, care sunt realizate special pentru a elimina orice impact.
 • Aplicațiile App Store sunt de calitate mai înaltă, ca cele pentru Android, dar cele standard vin cu iOS și sunt mai puțin avansate.
 • Numărul de aplicații pentru iPhone este mai mare, ca cel pentru Android.
 • Dispozitivele Android au un buton „Înapoi”, care nu apare la iPhone.

Conform unor date recente, Apple pierde teren în fața companiei Samsung, pe piața Europeană de smartphone-uri. Vânzările de iPhone-uri În Europa de către Apple au scăzut cu 1,3 milioane în al doilea trimestru din anul 2019. Un alt rival pentru Apple este Xiaomi, care a înregistrat o creștere considerabilă la transferul de astfel de dispozitive, în aceeași perioadă, în Europa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata