Care este cel mai bun lubrifiant pentru sex?

O viață intimă plină de satisfacții stă la baza unei relații reușite, de aceea este bine să te preocupi constant de acele detalii care fac diferența între o noapte plină de pasiune și o repriză banală de sex.

Pe lângă accesorii erotice apelează la lubrifianți, care sunt benefici atât pentru plăcerea ambilor parteneri, cât și pentru sănătatea sexuală, căci ajută la umezirea zonelor erogene și facilitează excitația.

Ca să alegi cel mai bun lubrifiant pentru sex, îți prezentăm în continuare câteva detalii despre tipurile de lubrifianți și acțiunea lor asupra corpului:

Tipuri de lubrifianți pentru sex

Lubrifianți pe bază de apă

Cei mai populari lubrifianți sunt cei pe bază de apă, pentru că pot fi utilizați în siguranță cu prezervative din latex și diafragme, pot fi ingerați fără efecte neplăcute și sunt absorbiți în tesuturile vaginale. Ajută la umectarea și flexibilizarea zonelor erogene, de aceea sunt recomandați cuplurilor de toate vârstele.

Lubrifianți pe bază de silicon

Preferați pentru atingerile mătăsoase, lubrifianții pe bază de silicon au particule minuscule care-i fac fini și plăcuți la atingere. Sunt ideali pentru jucăriile din latex, dar nu trebuie folosiți pe obiecte din silicon, ca să nu le strice învelișul exterior. Pentru senzații intense, aplică câțiva stropi lubrifiant în palmă ca să se încălzească înainte de folosire.

Lubrifianți pe bază de ulei

Au cea mai mare durabilitate în timpul utilizării, datorită consistenței cremoase. Se folosesc mai ales pentru masturbare manuală, pentru că asigură o lubrifiere totală. Deși face ca protecțiile din latex să fie alunecoase și mai greu de aplicat, un lubrifiant pe bază de ulei va fi preferat de bărbații care-și doresc experiențe sexuale prelungite. Utilizarea combinată de lubrifianți pe bază de apă și ulei asigură plăceri intense pentru ambii parteneri.

Lubrifianți organici

Pentru persoanele cu piele sensibilă, alergii și tendință de iritații în zonele intime există lubrifianți organici, fără parabeni, fără substanțe chimice iritante, parfum, coloranti sau alergeni. Sunt inodori și fără gust, au un nivel optim al Ph-ului și  protejează mucoasele, pentru utilizarea în condiții sigure și atingerea unui nivel înalt de satisfacție sexuală.

 

Lubrifianți care trebuie evitați pentru că sunt periculoși

Utilizează exclusiv lubrifianți sexuali, nu face compromisuri prin achiziționarea unor substanțe artificiale ce pot să dăuneze grav organismului, pentru că provoacă iritații, reacții alergice, infecții ale aparatului reproducător, afecțiuni ale pielii și complicații la nivelul altor organe. 

Evită să folosești vaselină, glicerină, ulei de cocos, lotiune de corp, cremă de mâini, săpun lichid sau uleiuri esențiale. Renunță la cremele aromatizate, mentolate sau colorate, pentru că sunt pline de substanțe chimice iritante. 

Cum să folosești cel mai bun lubrifiant pentru sex

Ai ales cel mai bun lubrifiant de la un sex shop online specializat în obiecte și jucării sexuale și ești gata să-l folosești pentru experiențe erotice de vis.

Apelează la lubrifianți sexuali atunci când vrei să potențezi preludiul pentru intensificare plăcerii și accelerarea umidificării zonelor erogene. Dacă sunt probleme de sănătate în cuplu (menstruație, sarcină, alăptare, uscăciune vaginală, dificultăți erectile) vei reuși cu ajutorul lubrifianților să atingi ritmul erotic comun de care aveți nevoie pentru o partidă de sex reușită.

Aplică lubrifianți și masează zonele erogene pentru a obține orgasme spectaculoase, chiar și în absența sexului penetrativ. Folosește întreaga colecție de jucării erotice și experimentează senzații noi prin aplicarea unui strat fin de lubrifiant pe suprafața acestor obiecte destinate să creeze plăceri și fantezii.

Comentarii (0)
Adaugă comentariu