Ce informatii trebuie sa contina o carte de vizita

Care sunt datele cele mai importante despre tine pe care ar trebui sa le pui pe o carte de vizita? Este o intrebare destul de dificila, careia insa ii cautam raspuns in randurile ce urmeaza.

Chiar daca traim deja intr-o epoca digitala, cartea de vizita este un instrument de comunicare foarte popular si foarte necesar. O carte de vizita bine facuta ofera legitimitate afacerii tale sau tie personal si este o modalitate rapida si usoara de a face schimb de informatii si de a-ti promova munca.

Iata un ghid menit sa te ajute sa intelegi care sunt cele mai importante informatii care trebuie sa apara pe propria ta carte de vizita:

Logo

Reprezinti o institutie? Sau o companie? Ori ai propria ta afacere? Indiferent din care categorie faci parte, institutia sau societatea pe care o reprezinti are propriul sau logo, iar acesta trebuie sa apara pe cartea de vizita. Daca are si un motto, un slogan, atunci e bine ca si pe acesta sa il marchezi. Oricine va tine cartea ta de vizita in mana ar trebui sa poata identifica brandul, iar daca nu a auzit de el pana acum, sa il recunoasca imediat pe viitor.

Numele si functia

Pare evident, nu-i asa? Dar ai fi surprins de cat de multi oameni fac asta gresit. In limba romana, regula este ca prenumele sa fie asezat primul, urmat de numele de familie. E bine sa tii cont de aceasta regula, mai ales daca ai un nume care poate crea ambiguitati. De genul: Mihai David. Ambele pot fi atat prenume, cat si nume de familie.

Cum ramane cu functia ta? E posibil sa intrunesti un cumul de functii. Esti, sa spunem, proprietarul unei mici afaceri, iar pe langa asta ai si o functie de conducere intr-o multinationala. Pentru cartea de vizita important este sa alegi acea functie care iti reprezinta cel mai bine scopul, cea care descrie cel mai bine activitatea ta de baza.

Date de contact

Datele de contact sunt fundamentul unei carti de vizita. Daca vrei ca oamenii sa te contacteze, trebuie sa le spui cum. Dar care dintre informatiile tale de contact trebuie sa le incluzi? Prin natura lor, cartile de vizita se transmit din mana in mana si creeaza o legatura personala intre tine si cel din fata ta. De aceea, pe cartea de vizita trebuie sa treci o adresa de email pe care o folosesti frecvent si nu una gen [email protected] La fel si un numar de telefon la care sa raspunzi, nu unul de fix, eventual cu un numar de interior cerut in centrala.

Ar trebui sa incluzi o adresa fizica? Doar daca ai un magazin sau un studio foto, spre exemplu, a carui locatie fizica este deosebit de importanta pentru afacere. In schimb, daca esti copywriter, care lucreaza de oriunde exista internet, nu are rost sa dai nimanui adresa la care este inregistrata afacerea ta.

Site-ul tau

Care este scopul introducerii pe cartea de vizita a site-ul companiei sau firmei? Nu doar pentru a le arata oamenilor ca il ai, pentru ca astazi site-urile sunt un must. Cel care a primit cartea de vizita, daca este impresionat de intalnirea cu tine, imediat ce va avea posibilitatea, va tasta adresa site-ului pentru a afla mai multe despre tine si companie. Ai grija ca site-ul sa aiba un URL foarte scurt si usor de scris, dar si o prima pagina cu un mesaj primitor.

Pentru ca misiunea ta sa fie mai usoara, poti apela la profesionisti pentru a-ti face carti de vizita. LuxuryCards.ro este un site dedicat segmenului de lux pentru carti de vizita. Acesta propune solutii

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata