Cele mai bune moduri de a câștiga bani ca student!

Fiind student, ai pasiunea și dorința de a crește pe plan profesional, de a căuta un loc de muncă și de a câștiga bani online sau de acasă. Așadar, dacă ești student și cauți modalități de a face bani cât timp ești la facultate, vezi mai jos care sunt cel mai bune moduri.

Pornește un canal Youtube

Folosește-te de abilitatea de a-ți face prietenii să râdă și fă-ți un canal de Youtube pe pentru a câștiga abonați. Pe măsură ce aduni mai mulți abonați și îți faci o audiență, din ce în ce mai multe companii te pot contacta pentru a beneficia de  popularitatea ta și a face publicitate produselor lor. Deci, dacă crezi că ai de oferit informații valoroase despre diferite subiecte cu un interes mare pentru oameni mergi pe un canal Youtube. 

SFAT – alege o nișă unde știi că ești bun și faci lucrurile cu pasiune și de unde alți oameni au ce învăța de la tine. Așa vei putea câștiga bani din Youtube mult mai mulți decât dacă ai un canal care abordează orice tip de subiecte.

Devino un Influencer pe Instagram!

Instagram este o altă platformă care se dezvoltă rapid pentru a deveni cel mai bun mod de a câștiga bani online ca student. Dacă îți faci o pagină de Instagram și începi să publici conținut, poți ajunge la peste 1.000 de abonați într-un timp destul de scurt. Dacă ești unul dintre oamenii cărora le place să posteze în mediul online, atunci te poți folosi de platforma pentru a vorbi despre un anumit subiect. Acestea pot fi sfaturi despre machiaj, antrenament, călătorii etc. Cu cât mai mulți oameni interesați de subiectele tale îți vor urmări conținutul, cu atât vei obține mai multe oferte de promovare pentru diferite produse.

Vinde cursuri online

Pentru studenți un mod de a castiga bani in online este vânzarea de cursuri online. În prezent sunt multe platforme unde sunt listate cursuri online. De la dans la desen, până la gătit, poți face un curs despre orice abilitate pe care o ai și poți structura informația într-un curs. Un program complet care te învață cum să îți structurezi cursul și cum să îl promovezi este Hobby 2 Profit.

Redactează conținut

Dacă ești student și îți place sa scrii, transformă această abilitate într-o formă de venit prin redactarea de conținut pentru diferite site uri.

Companiile caută content writeri pentru redactarea de conținut pentru postările de pe Facebook sau Instagram, blogurile companiei sau despre oferta produselor companiei. De asemenea, ți se poate solicita să redactezi articole pe diferite subiecte, cum ar fi sănătatea, fitnessul etc. Prețurile pentru postări pe social media pornesc de la câte sute de lei / lună pentru câteva postări, câteva sute de lei pentru un articol foarte bine documentat și lista este lungă. 

Caută grupuri de antreprenori sau marketing pe Facebook și fă-ți o introducere în care menționezi serviciile oferite și pregătește eventual și un portofoliu.

Fă-ți un blog!

Blogging-ul se dezvolta și devine unul dintre cele mai bune moduri de a câștiga bani online ca student. Pe măsură ce tot mai mulți studenți înțeleg puterea blogurilor, aceștia își descriu gândurile despre o varietate de probleme și subiecte cu ajutorul diferitelor platforme de gazduire a blogului, cum ar fi WordPress.

Ar fi bine dacă petreci puțin timp pentru a învăța abilitățile de optimizare a site-urilor pentru motorele de căutare. SEO permite articolelor de blog să fie mai vizibile pentru utilizatorii care caută anumite cuvinte cheie care descriu temele abordate de tine și astfel te ajută să atragi mai multe persoane pe pagina și implicit mai multe șanse de a primi oferte de publicitate. 

Dacă vrei să înveți cum să pui site-urile în prima pagină din Google, fără să plătești bani în reclame, caută cursul de SEO al lui Mihai Chițoiu – specialist SEO din 2016 care a lucrat cu peste 100 de proiecte!

Cum poți monetiza un blog? 

Înscrie în rețeaua de bloguri partenere Google prin programul Google Adsense!

Publica advertoriale SEO contracost. Prețurile pornesc de la câteva zeci de lei per articol publicat și poate ajunge la câteva sute de euro. Depinde de autoritatea site-ului tău. 

Afișează bannere sau rulează campanii publicitare.

Fă marketing afiliat!

Designer grafic

Dacă ești bun în editarea de fotografii sau știi să folosești diferite aplicații precum Canva, Photoshop, atunci serviciul de designer grafic este cel mai bun mod de a câștiga bani online. Întrucât orice business are nevoie un designer grafic. De la editarea fotografiilor de produs, la editarea de bannere și materiale publictare pentru campaniile PPC.

Marketing digital

Marketingul digital crește rapid, devenind unul dintre cele mai căutate locuri de muncă pentru a face bani online. Pe măsură ce tot mai multe companii investesc în marketing, oferă și job-uri studenților care îi pot ajuta în sarcini  în principal pe partea de rețele de socializare sau pe diferite site-uri web. 

Aici gama de servicii este foarte vastă. Poți învăța optimizare SEO, Google Ads, Facebook Ads, crearea de funnel-uri de vânzare sau chiar email marketing. 

Deveniți traducător

În prezent, multe companii multinaționale angajează un traducător.

Astfel, dacă ești bilingv sau învăți o limbă nouă, poți căuta un loc de munca pe timpul studiilor. Deoarece acest tip job nu numai că se plătește cu o sumă decentă dar îți aduce și cunoștințe noi. Companiile te pot angaja pentru traducerea de documente, subtitrări, scrisori sau emailuri.  

Manager de Social Media

Descrierea postului unui manager de social media este foarte asemănătoare cu cea a unui influencer Instagram. Li se cere să construiască comunități mari de abonați și să promoveze conținut despre produsele sau serviciile unei companii. Ei trebuie să promoveze beneficiile utilizării produselor cu ajutorul postărilor pe rețelele de socializare, email marketing, etc.

Perioada studenției este cea mai buna perioada în care poți sa înveți lucruri noi. Poți sta acasă și să îți petreci întreaga zi pe Netflix sau poți învăța niște abilități noi și câștigați bani. Prin urmare, nu există nicio întrebare cu privire la ce opțiune este recomandată. Este doar alegera ta de a face bani sau nu. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata