Culturi profitabile în solare sau sere, o realitate, dacă sunt investiții făcute prin Nu Oricum

Aproape orice cultură poate fi mai profitabilă în seră sau solar, dacă sunt realizate investițiile corespunzătoare. Acest mediu este prielnic și optimizează durata de maturitate a plantelor, dar în mod cert nu este același lucru când investițiile făcute nu țin cont de produse profesionale. Descoperim la Nu Oricum folii și alte echipamente pentru sere și solarii ce merită să fie investiție făcută cu scopul de a cultiva mai mult, mai bine și mai practic.

Concret, un solar ce are 1000 de mp poate ajunge la costuri de 10.000 de euro. Dar, scoate și profit și un venit mulțumitor pentru familia de agricultori implicați. Din experiențele acestora înțelegem că sunt și culturi ceva mai profitabile ca altele, în sensul în care își păstrează prețul de-a lungul anului spre exemplu. În orice caz, vor fi necesare echipamente pentru sere si solarii pentru a spori modul în care culturile sunt îngrijite.

Legume în solar pe lista celor profitabile

Roșii, mai ales că sunt și programe ca Roșia Românească.

Tomate galbene.

Dovleac.

Gulie.

Castraveți cornison.

Salată verde.

Dincolo de ce tip de legume vorbim ca și cultură profitabilă, contează și cum sunt acestea îngrijite, ce produse fitosanitare sunt aplicate. Unii ar spune că agricultorul de rând are nevoie și de asociere pentru a putea vinde mai mult și la un preț mai bun. Asocierea merge mână în mână cu planificarea producției totodată.

Produsele fitosanitare

Sunt nelipsite pentru a contracara diversele boli de plante. Spre exemplu la cultura de tomate, una din cele mai profitabile de altfel, există problema apariției petelor cafenii a frunzelor. Poate produce pagubă de până la 25% din producție. Poate fi evitată, dacă mediul în care se dezvoltă roșiile implică temperaturi de maximum 20 de grade, cu umiditate controlată, căci boala aceasta preferă 85 sau chiar 100% umiditate.

Produsele fitosanitare aplicate sunt de mare ajutor, căci minimalizează pierderile, dacă este cazul. Salvează producția în cele din urmă, dar abuzul poate duce, din intenții bune, la cele mai puțin bune. Așadar contează tipul de produs, calitatea acestuia și respectarea modului de aplicare. Magazinele de profil, cum este spre exemplu nuoricum.ro avantajează cu oferte diverse, cu stoc pregătit din care livrează imediat.

Calitatea solarului sau a serei

Încă din faza de construcție unele greșeli pot influența producția. Spre exemplu foliile folosite au și ele rol important și acela nu este doar de acoperire. Dacă au în conținut aditivi speciali, au rol minimalizat. Acum sunt cu mult mai ușor de găsit folii anticondens, termice, rezistente la UV; acestea fac de asemenea parte din portofoliul de produse de la Nu Oricum și pot fi achiziționate și online, în funcție de diametrul și lungimea necesare.

Culturile de orice fel pot fi mai mult sau mai puțin profitabile ținând cont și de semințele folosite, de mediul controlat în care sunt plantate, de condițiile mediului de dezvoltare. Cei interesați de soluții pentru sere și solarii regăsesc la Nu Oricum produse și echipamente de mare ajutor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata