Cum să crești productivitatea angajaților

Productivitatea angajaților reprezintă un factor extrem de important atunci când vine vorba de succesul companiei și profitul obținut. Orice manager își dorește ca echipa sa să lucreze la randament maxim, fapt pentru care încearcă să identifice constant stimulente care ar putea influența motivația oamenilor de a depune mai mult efort. În sensul cel mai larg, productivitatea reprezintă diferența dintre resursele investite și rezultatele obținute într-o anumită activitate. Cu alte cuvine, pentru a beneficia de eficiență, creativitate sau inovație, orice companie trebuie să își răsplătească angajații pe măsură și să le acorde beneficii care să-i încurajeze să pună umărul la dezvoltarea companiei. Iată câteva metode prin care poate fi crescută productivitatea personalului.

Facilități la locul de muncă

În prezent, toate companiile de top caută alternative pentru eficientizarea spațiului de lucru. Și asta deoarece este deja binecunoscut faptul că sediile firmelor, birourile și locurile în care angajații își desfășoară zi de zi activitatea reprezintă un factor psihologic ce influențează productivitatea și randamentul oamenilor. În acest sens, accesul la lumină naturală, sălile de recreere și odihnă, spațiile de lucru colaborative sau sălile de meeting moderne sporesc satisfacția salariaților. Oamenii au nevoie și de relaxare, nu doar ore de muncă în mod continuu. De asemenea, existența unei bucătării în care aceștia să servească masa ori să își pregătească o cafea poate fi un factor de motivație, oferirea gratuită de fructe, precum și instalarea unui dozator de apă modern pe care îl găsești pe https://romkor.ro/ , mai ales că acest lichid vital este esențial și pentru creșterea capacității de concentrare.

Echipamente și aplicații ușor de utilizat

Nu mai este un secret faptul că tehnologia reprezintă unul dintre factorii principali care pot pune bețe în roate angajaților. În mod clar, utilizarea unor instrumente de lucru moderne influențează extrem de mult productivitatea angajaților. Tehnologia este unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării unei afaceri, de aceea tehnica folosită în cadrul companiei poate afecta eficiența unei persoane. În cazul utilizării unor echipamente învechite, cu siguranță și randamentul angajaților va fi diminuat, mai ales dacă sistemele se blochează sau generează erori. O investiție în produse de calitate nu doar că va crește satisfacția și motivația personalului, dar va îmbunătăți imaginea firmei și va ajuta societatea să își devanseze concurența.

Investiții în angajați și cultura internă

Înainte de orice, pentru a cunoaște succesul, o companie trebuie să funcționeze ca un tot unitar. Chiar dacă vorbim de departamente diferite și roluri specifice, organizarea atentă a activității crește productivitatea. Angajații sunt pilonul principal al unui business, astfel că o firmă organizată îi va influența în mod direct pe aceștia. Prin urmare, oamenii care observă că li se acordă atenție și au sarcini în funcție de posturile lor vor lucra mai eficient. Totodată, pe lângă crearea unei culturi interne benefice personalului, sunt indicate și investițiile în oameni. În acest sens, este important să le fie acordate salarii pe măsura muncii depuse, beneficii extrasalariale care să-i motiveze, precum tichete de masă, carduri cadou, prime sau orice alte stimulente care să-i facă mai productivi. Trebuie încurajat feedback-ul și libera exprimare, precum și gândirea creativă, comunicarea și inovația. Pune accent pe training-uri, teambuilding-uri și certificări, pe crearea unui mediu de lucru în care angajații să poată crește, să se dezvolte și să devină în acest fel mult mai productivi.

Program de lucru flexibil

Nu toți oamenii sunt atrași de companiile care au un program de lucru fix, întrucât mulți pot avea și proiecte personale sau nevoi speciale. De exemplu, unii salariați pot avea nevoie de mai mult timp dimineața ca să-și ducă copiii la școală, în timp ce pentru alții poate fi dificil de ajuns la birou la o anumită oră, din cauza traficului. Înlocuirea clasicului program fix cu intervale orare flexibile pentru a ajunge sau a pleca de la serviciu poate fi o alternativă mult mai prietenoasă și adaptată stilului de viață dinamic al angajaților de astăzi. În plus, pe lângă un program de lucru flexibil, chiar și încurajarea lucratului de acasă în anumite zile poate fi un factor eficient în strategia de creștere a productivității.

Alături de inovație și dezvoltare, productivitatea reprezintă unul dintre motoarele ce contribuie la creșterea unei companii. Aceasta îi afectează deopotrivă pe angajați și antreprenori, însă cheia se află la managerii firmelor care trebuie să înțeleagă obiectivele salariaților și să creeze împreună cu aceștia echipe organizate, motivate și dornice să lucreze mai mult. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata