Cum să-ți gestionezi mai bine banii și cum ieși dintr-un impas financiar?

Indiferent dacă ne dorim sau nu acest lucru și indiferent de cât ne ferim poate, uneori, să punem preț pe lucrurile materiale și pe tot ce ține de sfera financiară, banii sunt un punct central al vieții fiecărui om. De ei avem nevoie pentru a ne asigura un trai bun, satisfăcător și, într-o oarecare măsură, banii chiar aduc fericirea. Din aceste motive, este foarte important să știm cum să ne gestionăm banii și cum să scăpăm dintr-un eventual impas.

  • Evaluează-ți corect starea financiară

Poate te temi că, în momentul în care vei trece pe hârtie și vei vedea negru pe alb ce cheltuieli și venituri ai, vei constata că situația ta financiară este pe minus și lucrurile nu par să stea foarte bine. Nu trebuie să te descurajezi, întrucât, atâta vreme cât faci deja un pas spre a-ți îmbunătăți starea, ești pe drumul cel bun!

  • Fă un plan pentru destinațiile veniturilor tale

Atunci când nu ai foarte clar în minte unde trebuie să meargă banii tăi, poate că ai tendința să-i „arunci” în direcții nepotrivite. Dacă vei nota undeva exact destinația fiecărui leu și vei organiza această listă în funcție de priorități, vei fi mai puțin tentat să faci cumpărături înainte să finalizezi cheltuielile prioritare. Profesioniștii din cadrul Forbes Finance Council recomandă să știi, în primul rând, care sunt cheltuielile tale fixe din fiecare lună, astfel încât să-ți poți face un plan în jurul lor.

  • Aruncă o privire mai atentă la cheltuielile tale

Încearcă să privești în urmă la banii pe care i-ai cheltuit de-a lungul ultimelor 2-3 luni și amintește-ți ce ai cumpărat de aceștia. Evaluează importanța lucrurilor pe care ai dat bani. Erau toate aceste lucruri necesare, sau ai tendința de a cumpăra lucruri sub impulsul momentului? Revenim la punctul doi – este foarte posibil să fi cumpărat în trecut lucruri de care te-ai fi putut lipsi, tocmai din cauza faptului că nu ți-a fost clar ce priorități ar fi trebuit să ai în ceea ce privește repartizarea veniturilor tale.

  • Stabilizează situația

Dacă ai hotărât să urmezi sfatul de la punctul unu, ai pus pe foaie veniturile și cheltuielile, ai tras linie și rezultatul la care ai ajuns este cu minus, s-ar putea să vrei să rezolvi cumva această situație. În momentul în care te afli în acest gen de impas, cel mai bine este să pornești înspre a-ți stabiliza situația. Desigur, poate fi foarte greu să treci de astfel de obstacole fără un ajutor. În astfel de momente, o opțiune viabilă este să apelezi la un împrumut. Poți apela, spre exemplu, la un credit online urgent – această opțiune nu necesită nici o sumedenie de acte, nici drumuri nenumărate pe la diverse instituții, nici timp de așteptare infinit pentru a vedea banii de care ai nevoie în cont. Este, deci, o opțiune de urgență viabilă, care te poate ajuta să revii pe picioarele tale, pentru a putea, pe viitor, să-ți gestionezi situația astfel încât să nu mai ajungi în impas.

Informația este importantă în orice context. Inclusiv atunci când este vorba despre propriile finanțe, unul dintre punctele esențiale este cunoașterea clară a situației și a opțiunilor tale. Fiind informat și calculat, vei fi mai mulțumit de situația conturilor tale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata