Cum se face curățenie în bănci și sucursalele bancare?

Ordinea și igiena într-un birou din cadrul unei instituții bancare sunt două dintre activitățile necesare, astfel încât munca zilnică să se poată desfășura în mod corect. Curățenia în cadrul băncilor face ca facilitățile din cadrul acestei instituții să fie pregătite dimineața, pentru ca personalul bancar să-și primească clienții într-un mediu curat, ordonat și plăcut mirositor. Este necesar ca metodele folosite la curățenie să fie exclusive pentru fiecare instituție financiară, răspunzând nevoilor specifice ale băncilor.

Curățenia din cadrul băncilor constă în eliminarea mizeriei, astfel încât persoanele care își desfășoară activitatea acolo să poată oferi clienților o imagine frumoasă, asigurând totodată igiena în interiorul instituției.

Pentru cine este importantă curățenia în cadrul băncilor?

Curățenia merită facută pentru:

Lucrători: angajații băncii, care lucrează zilnic în cadrul instituției au nevoie de un mediu de lucru adecvat care să le garanteze sănătatea. Productivitatea lor este legată de igiena din birourile în care își desfășoara activitatea.

Clienții: persoanele care sunt clienți ai băncii au dreptul de intra într-o instituție bancară ordonată, igienizată și curată.

Banca ca entitate: igiena și curățenia fac parte din identitatea corporativă a unei bănci. Dacă clienții intră într-un sediu murdar, al cărui aspect nu este deloc plăcut, în scurt timp vor renunța să mai colaboreze cu respectiva instituție. Brandul personal al unei bănci este relevant și foarte important.

Sarcinile care trebuie îndeplinite în cadrul sediului unei bănci sunt:

-Întreținerea integrată, preventivă și corectivă a nevoilor pe care le poate avea biroul dintr-o bancă.

-Controlul dosarelor și documentelor.

-Curățarea mobilierului de materiale specifice.

-Curățarea mobilierului de birou: mese, scaune, calculatoare, ecrane, tastaturi…

-Curățarea exteriorului și a geamului interior și a suprafețelor vitrate.

-Îndepărtarea urmelor de praf.

-Tratamente specifice de îngrijire pentru diferite tipuri de pardoseală, cum ar fi tapițerie, parchet, marmură sau covor…

-Curățenie completă după o lucrare sau modificare în interiorul instituției bancare.

Caracteristici importante ale curățeniei birourilor din cadrul instituției bancare

Curățenia în cadrul băncilor are o serie de caracteristici speciale, datorită aspectelor care apar în acest tip de instituții.

Băncile au un anumit program, care determină organizarea curățeniei la sfârșitul zilei. În timpul dimineții există o mulțime de activități și ar fi foarte dificil să fie făcută curățenie în prezența lucrătorilor și clienților. În plus, realizarea curățeniei în timp ce angajații lucrează contribuie la reducerea productivitatea. Cel mai bine ar fi să se facă curățenie spre sfârșitul zilei, când niciunul dintre lucrători nu este în birou.

Fiecare sediu bancar este o lume. Deși materialul, produsele și metodele sunt practic identice, curățenia în bănci variază în funcție de fiecare instituție în parte. Birourile din cadrul băncilor nu sunt la fel, deci trebuie să se țină cont de solicitările celor responsabili de fiecare birou și să se utilizeze metode specifice pentru a realiza o treabă excelentă.

Pași de urmat în timpul curățeniei dintr-o instituție bancară

Pentru o igienă perfectă într-o instituție bancară, este indicat să se respecte o serie de pași și specificații în timpul curățeniei.

Înainte de a începe curățenia, este necesar să se verifice sarcinile care trebuie îndeplinite în acea zi. Curățenia în cadrul băncilor presupune un program special, astfel încât să nu coincidă cu programul cu publicul.

Verificarea produsele. Mai târziu, produsele și materialele necesare pentru a continua curățenia trebuie verificate. Saci de gunoi, saci extra, cârpe ude, produse de protecție pentru lemn…

Ar trebui întotdeauna să se înceapă curățenia cu cele mai înalte locuri, cum ar fi ferestrele.

Curățarea meselor de birou. Nu  trebuie deschise sertarele personale și trebuie acordată foarte mare atenție documentelor așezate pe masă, în sertare sau pe rafturi.

Curățarea telefoanelor și a echipamentelor informatice necesită, de obicei, o curățare specială cu produse dezinfectante, deoarece căștile pot contribui la molipsirea de boli pe cale orală, cum ar fi răceala sau gripa. Pentru a curăța telefonul, este indicat să se folosească o cârpă de bumbac umedă, apăsând ușor butoanele.

Pentru curățarea echipamentului de calculator este necesară o lavetă din microfibră și un produs antistatic pentru curățarea mouse-urilor, monitoarelor și tastaturii. Este foarte important să nu se folosească produse de curățat abrazive, cum ar fi alcoolul, acetona sau amoniacul atunci când se curăță echipamente informatice, deoarece pot fi deteriorate foarte ușor. Ecranul este cel mai delicat element și trebuie să avut grijă să nu se pulverizeze produsele direct pe ecran, astfel încât lichidul să se scurgă pe margini.

Și lista cu caracteristici importante poate continua. Însă, pentru o curățenie impecabilă în instituțiile bancare, cel mai bine este să se apeleze la Conex Clean, o firmă de curățenie profesională din București, care oferă servicii de curățenie birouri de înaltă calitate, printre altele. Conex Clean este soluția unei curățenii care poate schimba în mod pozitiv aspectul oricărei instituții bancare și nu numai.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata