În condițiile unui buget redus și al crizei de personal, o instituție publică încă se poate bucura de un standard înalt de curățenie

Atunci când vorbim despre instituțiile publice și despre protocolul de curățenie pe care acestea îl implementează, managerii aduc deseori în discuție aceleași impedimente cu care se confruntă: lipsa forței de muncă și bugetul limitat care nu le permite să se bucure de beneficiile unor aspiratoare profesionale moderne și performante.

Marile companii din industria echipamentelor de curățenie încearcă, în ultima perioadă, să vină în sprijinul organizațiilor din sectorul public, furnizând soluții practice și economice. Specialiștii din acest sector își doresc să pună în evidență faptul că standardele înalte de curățenie pot fi accesibile și pot, în același timp, suplini cu succes lipsa forței de muncă, venind ca o completare a personalului de curățenie deja prezent în instituție.

Echipamente profesionale de curățenie în sistem de închiriere

Serviciul de închirieri a venit să revoluționeze modul în care managerii organizațiilor își planifică strategia privind protocolul de curățare și igienizare al unei clădiri. Până acum însă doar companiile private și-au exprimat vizibil interesul pentru o astfel de opțiune, în timp ce, în sectorul public, inițiativa nu s-a bucurat de la fel de multă popularitate. Mitul conform căruia este nevoie de un buget de investiții considerabil pentru a te bucura de avantajele unor mașini curățenie încă persistă, de aceea este nevoie de o reconfirmare a ideii că, într-adevăr, excelența în curățenie poate fi accesibilă.

Prin închiriere, liderii din industria echipamentelor de curățenie, au pus la dispoziție atât instituțiilor publice, cât și celor din mediul privat, același standard de calitate și eficiență, dar la un preț vizibil redus. O mașină curățenie care, la achiziție, poate ajunge până la 10.000 de euro, poate fi accesată pe o anumită perioadă de timp, pentru o chirie considerabil mai mică: între 750 – 1.100 lei plus TVA. Service-ul este garantat pe toată perioada închirierii, fapt ce asigură o continuitate în buna desfășurare a proceselor de curățenie.

Mecanizarea și lipsa forței de muncă

Ultimii ani au însemnat, la nivel general, o criză a forței de muncă în România, iar aceasta s-a resimțit, firește, și în domeniul curățeniei. Se discută, la nivel general, dacă o echipă formată din 2-3 persoane poate asigura, într-o instituție publică dispusă pe câteva etaje, un standard optim de curățenie și igienizare. Specialiștii în domeniu îi asigură pe managerii organizațiilor din sectorul public că a intra în posesia unor echipamente performante poate însemna, totodată, un final al acestei crize. Echipamentele au rolul, pe deoparte, de a veni în completarea muncii personalului, iar pe de altă parte, contribuie la evoluția lor profesională (se deprind noi calificări). Utilajele sunt ușor de manevrat, iar de cele mai multe ori, specialiștii oferă sesiuni de training chiar în incinta instituției.

Tenrom, unul dintre principalii lideri pe piața echipamentelor de curățenie, a dezvoltat, în ultimii ani, o serie de concepte care transformă industria curățeniei în România și care trasează direcțiile de viitor într-o manieră inovativă. Serviciul de închiriere este deja funcțional din 2012, iar în prezent Tenrom a ajuns să dețină cel mai mare parc din România de echipamente de curățenie aflate în sistem de închiriat (peste 500 de utilaje). Profesionalismul și experiența echipei sunt astăzi puse în serviciul instituțiilor publice, care se pot bucura de beneficiile unui pachet complet (închiriere, montare, training și service inclus) la un preț accesibil.

E timpul ca excelența în curățenie să prindă un nou contur! » www.tenrom.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata