Iubitor de literatură? Află care este lumina perfectă pentru citit

Chiar dacă tânjim după lumina naturală, nu putem avea parte de ea în fiecare clipă. Din aceste motive, atât la birou, cât și în majoritatea locurilor în care ne petrecem timpul zilnic, avem nevoie de lumină artificială, care să aibă un impact pozitiv asupra activităților pe care le desfășurăm. Dacă ești pasionat de literatură și îți dorești să obții un mediu vizual plăcut și odihnitor pentru citit, află care sunt corpurile de iluminat ideale pentru care poți opta!

Corpuri de iluminat independente

Indiferent de încăperea pentru care ai nevoie de corpurile de iluminat, optează pentru modele independente, reprezentate de veioză, lampă sau lampadar pentru citit. Acestea au avantajul de a fi montate în orice zonă din locuință și mutate ușor, mai ales dacă optezi pentru modele cu picioare sub formă de trepied. Lămpile și veiozele sunt variante ideale pentru dormitor, deoarece au dimensiuni mici și pot fi așezate pe orice obiect de mobilier, care să-ți fie la îndemână atunci când citești seara.

Corpuri de iluminat cu lumină rece

Îți place să citești stând la biroul de lucru? Este recomandat să alegi o lumină rece, care are o tentă discretă de albastru. Folosind acest tip de lumină, poți să lucrezi mai eficient și poți citi fără să-ți obosești ochii. Mai mult, poți să te concentrezi mai ușor asupra sarcinilor pe care le ai de îndeplinit. Acest tip de lumină se recomandă și pentru băi și dormitoare, deoarece te ajută să te trezești mai repede dimineața și să observi mai rapid orice detaliu din încăpere.

Corpuri de iluminat cu LED

De îndată ce ai ales corpul de iluminat potrivit pentru citit, trebuie să acorzi atenție și becului, în funcție de lumina pe care o emană și de durata sa de viață. Din punct de vedere tehnologic, poți miza pe iluminatul cu incandescență sau pe cel cu halogen și LED. 

Aceste tehnologii aduc numeroase beneficii utilizatorilor. Un atu al corpurilor de iluminat cu LED este însăși calitatea luminii pe care o emană, fiind mult mai puternică și mult mai albă. Becurile LED reprezintă niște consumatori foarte mici, având nevoie de o cantitate de energie electrică mai mică decât în cazul altor tipuri de becuri. În plus, dacă folosești corpuri de iluminat cu LED în camera în care citești, te poți bucura și de durata lor mare de viață, deoarece sunt proiectate să funcționeze pe parcursul a peste 50.000 ore.

Dacă vrei să optezi pentru corpuri de iluminat care funcționează pe principiul becurilor cu halogen, trebuie să știi că acestea produc o lumină a cărei intensitate este cu până la 30% mai mare decât a becului tradițional. De asemenea, reprezintă o variantă bună pentru citit, deoarece emit o lumina caldă, plăcută și relaxantă pentru ochi. Pentru un fotoliu în care obișnuiești să citești cartea preferată, ai nevoie de o sursă de iluminat în care lumina este concentrată. 

Cu ajutorul iluminatului inteligent, poți să controlezi intensitatea luminii sau culorile pe care vrei să le emită un bec. Printr-o singură opțiune instalată în telefon, vei obține atmosfera ideală pentru vizionarea unui film, pentru citit sau pentru munca la un proiect.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata