Izolația casei: cost sau investiție?

Află cum să ieși în câștig pe termen lung!

Izolația din spumă poliuretanică are un preț mai ridicat, fiindcă spuma are o eficiență crescută și o durată de viață extrem de mare. Totuși, prețul acesteia este unul corect, chiar avantajos în comparație cu cel al izolației din alte materiale, fiindcă aduce:

  • scăderi ale facturilor,
  • confort termic și
  • trăinicie de necombătut.

Totuși, dacă această miraculoasă spumă se aplică de neprofesioniști, povestea cu izolația ajunge să te coste mult mai mult.

Contează mult și cum se aplică izolația din spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică se obține prin amestecul a doi compuși, iar rezultatul se pulverizează cu un pistol special pe suprafețele și în spațiile de izolat după o anumită tehnică. Odată aplicată, izolația se întinde și se contractă, în funcție de variațiile de temperatură (efectul de stretching), și se desprinde sau capătă goluri numai dacă spuma este aplicată prost, caz în care singura soluție este înlăturarea ei și aplicarea unei noi izolații.

Dacă se aplică de către profesioniștii de la Isoterm, ea se va comporta ireproșabil și va izola foarte bine până la expirarea duratei de viață de 80 de ani. Costă, desigur, atât spuma, cât și aplicarea propriu-zisă, dar este vorba de un cost de suportat o dată pentru decenii întregi.

Firmele neprofesioniste, nespecializate în nicio izolație pentru casă sau care nu stăpânesc spuma poliuretanică, ci doar vata minerală, tind să aplice spuma izolatoare „după ureche” și să lase clientul, după un timp, să risipească bani din nou cu repetarea operațiunii.

Așadar, sunt două motive pentru care izolația pentru casă fie costă, fie te costă.

În cazul în care izolarea casei se face cu vată sau cu orice altceva în afară de spumă poliuretanică, lucrul acesta implică un cost mai mic, dar te va costa mai mult factura pentru încălzire, vei avea parte de disconfort termic și vei relua operațiunea de izolare după doar câțiva ani. Izolația cu spumă poliuretanică este mai costisitoare, are un preț mai mare, însă izolează eficient și pe viață, putem spune, chiar și opt lungi decenii.

Investiția în spumă va fi amortizată și vei ieși chiar în câștig!

Investiția bună depășește economia de moment

Costă vs. te costă este opoziția referitoare inclusiv la aplicarea izolației pe tavan, pe pereți, în interiorul acoperișului, pe alte suprafețe și prin alte locuri. Dacă aplicarea este neprofesionistă, apar fie crăpături, fie goluri, fie spații care rămân fără stratul izolator atât de necesar.

Condensul în acoperiș va fi din nou… ca la el acasă, vorba aceea, iar costurile cu încălzirea (și cu energia electrică, dacă se folosește aerul condiționat mai mult) vor fi mai mari, așa că izolația va fi ca și inexistentă; va fi degeaba.

Ia-o de la capăt, curăță izolația aplicată prost și izolează toată casa din nou… Toate acestea înseamnă costuri mai mari și timp pierdut, frustrare și sentiment distructiv de zădărnicie, numai fiindcă ai făcut economie atunci când nu trebuia și ai ales fie altceva în afară de spumă poliuretanică, fie pe cineva care nu a aplicat-o cum trebuie.

Așa că motivul de a apela la specialiștii Isoterm este trainic tot așa precum vrei să fie casa ta!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata