Se poate realiza profit pe termen lung din pariuri sportive?

Domeniul pariurilor sportive reprezintă un subiect controversat când vine vorba de profit sau pierdere, și nu este de mirare faptul că mulți îl consideră un viciu. Însă cifrele demonstrează că se poate genera profit decent cu biletul zilei.

Studiu de caz concret

Pentru a vedea cum stau lucrurile cu adevărat, am făcut o analiză a pariurilor postate de unul dintre cei mai populari tipsteri români, Cătălin Mihalache, expert în Betfair Exchange și autor al singurului masterclass de pariuri sportive publicat în România, „Puterea Cotelor”.

Cătălin postează zilnic sugestiile sale de pariere, gratuit, pe site-ul cu cea mai mare ascensiune în rândul pariorilor români, cota2.ro. Pe acest site este disponibil un bilanț pentru fiecare tipster în parte, cu toate rezultatele pariurilor postate, ceea ce ajută enorm pariorii în materie de transparență și corectitudine.

Urmărind rezultatele obținute în prima lună din 2019, am observat că 14 din cele 31 de pariuri postate de Cătălin au fost câștigătoare, ceea ce înseamnă un Win Rate de 45.16%. Nu sună grozav pentru un începător, dar dacă ne uităm și la cota medie a pariurilor postate și vedem că este 5.31, atunci putem trage o concluzie pozitivă.

La cotă medie 5.31, Win Rate-ul trebuie să fie de minim 18.8% pentru a fi pe 0, iar excedentul de procentaj obținut până la 45.16%, adică 26.36% se materializează în profit.

Profitabilitatea operațională – cel mai important indicator

În continuare, este foarte important să urmărim evoluția profitabilității operaționale înregistrate în funcțe de mizele folosite! Denumită în limba engleză Yield, aceasta reprezintă procentajul profitului obținut raportat la totalul mizelor folosite, ca în orice business. A nu se confunda cu ROI (Return on Investment) care reprezintă procentajul profitului obținut raportat la banca (investiția) inițială.

În cazul lui Cătălin, profitabilitatea operațională a pariurilor postate pe cota2.ro în luna Ianuarie 2019 este de 81.34%, un procentaj colosal pentru o lună de zile. Teoretic, la un total de 10.000 de lei rulați, profitul ar fi de 8134 de Lei într-o lună

Pe cota2.ro, mizele folosite sunt exprimate în unități de pariere de la 1 la 10, pe care fiecare pariori și le poate raporta la bugetul propriu. Profitul total obținut este de 149 de unități, iar calculele pot fi făcute foarte simplu. Ca și exemplu, în cazul unui parior cu buget mediu pentru care unitatea de pariere înseamnă 50 de lei, profitul este de 7450 de lei.

Joacă online și obține exclusiv TOP bonusuri pariuri

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata