Top 5 avantaje de a NU locui în București

Când vine vorba despre alegerea unui oraș de reședință, București reprezintă unul din cele mai căutate locuri din țară. Acesta oferă nenumărate oportunități de dezvoltare, de la licee și facultăți de renume, până la joburi în cele mai variate industrii, servicii și facilități ușor accesibile.

Cu toate acestea, fiecare oraș vine și cu dezavantajele sale specifice, iar capitala nu reprezintă o excepție. Din anumite puncte de vedere, alte orașe din țară pot fi o alegere mai inspirată, așa că le poți lua în calcul atunci când dorești să te muți într-o zonă diferită.

Iată 5 avantaje pe care le poți avea dacă NU locuiești în București:

1. Cheltuieli mai mici

Fie că vrei să stai în chirie sau să îți achiziționezi propriul tău apartament, cheltuielile imobiliare vor fi mai mici în afara Bucureștiului.

De exemplu, un apartament la vanzare în Oradea va fi mult mai ieftin, iar utilitățile vor avea și ele un preț scăzut. Astfel, vei putea locui într-un apartament cu 2 camere în Oradea la un preț minim, fără a avea grija chiriei.

În plus, cheltuielile cotidiene, precum tarifele restaurantelor, cafenelelor și cluburilor vor fi semnificativ mai mici decât în capitală, la fel și costurile transportului în comun. Per total, viața în orașe precum Iași, Oradea, Brașov sau Timișoara te va ajuta să economisești, oferindu-ți în același timp toate facilitățile de care ai nevoie.

2. Mai puțină aglomerație

București este cel mai aglomerat oraș din țară, cu aproximativ două milioane de locuitori. Acest lucru înseamnă mai multă poluare fonică, mai multă aglomerație și un trafic congestionat zilnic, în special la orele de vârf.

Dacă vei alege să locuiești în alt oraș, te vei putea deplasa la serviciu mai repede și mai ușor, petrecând mai puțin timp în trafic. De asemenea, vei putea avea o viață mai liniștită și mai sănătoasă, respirând un aer mai curat și având în apropiere zone în care te poți relaxa.

3. Posibilitatea de a călători mai ușor

În funcție de orașul în care locuiești, poți avea avantajul de a călători spre alte țări mai repede și mai ieftin. Deși din București poți ajunge cu ușurință în zonele de munte ale țării, de exemplu pe Valea Prahovei, orașe precum Constanța sau Mangalia îți oferă acces rapid la malul mării, atât pe litoralul românesc, cât și în Bulgaria.

De asemenea, dacă vei găsi un apartament de vânzare în Oradea, vei putea ajunge ieftin în Budapesta, Viena sau Bratislava, petrecând pe drum doar câteva ore.

4. Concurența mai mică

Dacă ești angajat într-o companie, știi deja că există o concurență foarte mare pe piață. Față de București, în alte orașe piața este mai puțin aglomerată, astfel concurența fiind mai mică.

Totodată, dacă ești antreprenor sau plănuiești să îți deschizi o afacere pe viitor, există șanse mai mari să ai succes într-o piață mai puțin dezvoltată, cea din București fiind suprasaturată.

5. Comunitatea unită

De cele mai multe ori, în orașele mai mici se formează comunități unite și există numeroase proiecte interesante. Dacă ești pasionat de anumite activități sau vrei să îți exersezi un hobby vei găsi, cu certitudine, mediul în care să faci acest lucru.

În plus, o comunitate unită înseamnă mai multe proiecte civice și mai mult interes pentru calitatea vieții locuitorilor. Te poți înscrie în diferite asociații sau poți face voluntariat, contribuind la o cauză în care crezi.

Prin urmare, dacă îți dorești să locuiești într-un loc mai puțin aglomerat, cu cheltuieli minime și posibilități de dezvoltare, poți lua în calcul zonele din afara Bucureștiului. Orașe precum Oradea, Timișoara sau Iași îți pot oferi tot strictul necesar, așa că pune-le pe listă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata