11 persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală de la MediaPro

Procurorii Parchetului Capitalei au reținut 11 persoane puse sub acuzare în dosarul de evaziune fiscală de la MediaPro.

Acestea urmează să fie prezentate vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă. În același dosar, au fost audiate joi mai multe persoane.

Procurorii Parchetului Capitalei și polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat joi 41 de percheziții în București, județele Dâmbovița, Ilfov, Argeș și Brăila, în dosarul de evaziune fiscală în care este vizat trustul MediaPro.

Reprezentanți ai Parchetului Capitalei au confirmat că perchezițiile au avut loc la societăți comerciale și domiciliile unor persoane care au legătură cu dosarul MediaPro.

În cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a început urmărirea penală față de 32 de persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă că suspecții au inițiat, derulat și participat la circuite evazioniste și de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false și înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retrași în totalitate în numerar.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit. Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata